За продаж голосу на виборця чекає обмеження волі

06 Жовтня 2015, 14:12
2952

За порушення норм виборчого процесу відповідатиме перед законом не лише кандидат, а й виборець, який спокуситься на хабар.

Сьогодні, 6 жовтня, у залі колегії обласного управління МВС відбувся брифінг за участі першого заступника начальника відомства Анатолія Петрушина, заступника начальника УМВС – начальника міліції громадської безпеки Анатолія Шумика та представників громадських організацій щодо забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час виборчого процесу, відповідальності за порушення виборчого законодавства, а також щодо взаємодії міліції з громадськістю у попередженні правопорушень, пов’язаних із виборчою кампанією.

Головний міліціонер області Петро Шпига запевнив, що усі зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли без порушень.

«Ми хочемо, щоб вибори проводилися належним чином, проте тими силами і засобами, які у нас зараз є, не можемо повністю забезпечити охорону порядку у зв’язку із великими скороченнями. Тож ми звертаємося до представників громадських організацій та активістів, які зможуть нам допомогти у запобіганні правопорушень», – зазначив Петро Шпига.

Водночас, Анатолій Петрушин розповів, що за порушення норм поведінки під час виборів винна особа зможе отримати покарання від виправних робіт до позбавлення чи обмеження волі на термін до 5 років. Зокрема, за те, що взяв хабар від кандидата, виборець може отримати два роки виправних робіт або ж обмеження волі до 3 років. А та особа, що запропонувала підкуп, буде обмежена чи позбавлена волі до 3 років, а також позбавлена можливості обіймати певні посади на термін до 3 років.

Порушення буде зафіксоване тоді, коли кандидат пропонуватиме неправомірну винагороду у розмірі більш як 36 гривень, або ж коли вартість речей з агітаційними логотипами буде перевищувати 60 гривень.

Коментарі
06 Жовтня 2015, 20:11
То все лише пусті балачки! Згідно цих слів Палиця вже давним давно має сидіти , але ж ні, далі продовжує свою виборчу кампанію, далі продовжує свою систему підкупів !
06 Жовтня 2015, 20:27
от і мені цікаво , справді Палиця зі всіх кандидатів найбільше підкуповує лучан , але все якось так хитро зроблено щоб не доколупатись, але факт підкуту лишається незмінним..
06 Жовтня 2015, 20:31
Бо такі юди як Палиця і міліцію купляють того і не садять таких, робить що хоче...
06 Жовтня 2015, 21:25
взяв хабар- посадили, дав хабар- посадили. поки на роздачі так би мовити зловлені представники команди Палиці, і всі це знають, але реакціі ніякоі.. і тут підкупив
06 Жовтня 2015, 21:28
той хто взяв хабар від кандидата буде відпрацьовувати на виправних роботах- прибирати на тих майданчиках, що Палиця понаставляв по місту...
06 Жовтня 2015, 21:56
а давайте Палицю посадимо посадимо за непрямий підкуп виборців!!!
06 Жовтня 2015, 23:10
Бог ти мій, почнить чесність с висуваетів, які всіма правдами й не правдами, розадють начебто подарунки за наші ж гроші, Оосбливо дивує щедрісттю пан Палиця
07 Жовтня 2015, 11:42
В першу чергу треба Палицю і Ко. посадити!!!
07 Жовтня 2015, 11:46
Тільки УКРОП так рветь до влади, їхня допомога вже доходить до маразму, І це перші претенденти н анари
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром