Луцьким вчителям і медикам затвердили зарплати

21 Грудня 2019, 12:36
Луцьким вчителям і медикам затвердили зарплати 1897
Луцьким вчителям і медикам затвердили зарплати

Депутати Луцькради виділили кошти на виплату заробітної плати працівникам освіти і медицини.

Про основні зміни присутніх поінформувала директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова. Рішення депутати прийняли під час позачергової сесії Луцькради. Пишуть на сайті міськради.

Лілія Єлова зазначила, що надійшли частини субвенцій, які необхідно врахувати. Також пропонують виділити кошти на виплату зарплатні працівникам освіти і медицини, відшкодувати Луцькому підприємству електротранспорту кошти за перевезення пільгових категорій громадян тощо.

Запитання виникли у депутатів Андрія Білана, Алли Надточій, Павла Данильчука, Олександра Кравченка, Юлії Вусенко. Вони були щодо компенсації перевезення пільговиків ЛПЕ, суми недоотриманих субвенцій з держбюджету на освіту та медицину, про виплату заробітної плати для центру лікування учасників АТО тощо.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що часто держава забуває про свої обов'язки. Оплата праці педагогів та медиків низька, і її ще й не можуть нормально профінансувати. Міська влада виділяє на це кошти з міського бюджету. Це веде до того, що молоді педагоги, лікарі, медсестри звільняються і виїжджають за кордон.

«Сьогодні нам не вистачає вчителів інформатики, хімії, не вистачає молодшого медичного персоналу. Молодь покидає країну. Залишаються тільки вчителі та медики старшого покоління. Якщо держава не зверне на це увагу, то незабаром не буде кому вчити та лікувати», – зауважив Поліщук.

За його словами, вони вже зверталися до керівництва країни неодноразово, аби підвищили рівень заробітної плати, але їх не чують.

«Це зараз має бути питанням номер один. Незабаром розпочнуться незворотні наслідки», – додав Ігор Поліщук

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром