Дружби Народів: Луцькрада відмовилася купувати житло для 108 сімей

12 Січня 2017, 16:09
2007 Джерело: www.galka.if.ua

Депутати Луцької міської ради не погодилися викупити за бюджетні кошти гуртожиток ПАТ «Електротермометрії» на бульварі Дружби Народів, 4а.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії Луцької міської ради у четвер, 12 січня.

Депутат Євген Ткачук розповів, що власник погоджується віддати будівлю, де проживає 108 сімей, за 2,5 мільйони гривень. Це означає, що кожна сім’я повинна знайти по 23 тисяч гривень. За словами депутата, таких грошей більшість мешканців не мають, тому запропонував, аби міська рада самостійно викупила гуртожиток.

Проте більшість депутатів з пропозицією не погодилися. Олександр Кравченко зауважив, що таке рішення ради не буде господарським та нагадав, що наразі навіть для учасників бойових дій існує програма забезпечення житлом у співвідношенні 50/50. Тому незрозуміло, чому у цьому випадку міська рада має заплатити всю суму.

Його підтримав і Борис Смаль. Він зазначає – такий гуртожиток у місті не один, у мікрорайоні Вересневе є ще три подібних. Депутат розповідає, що зараз веде переговори з власниками, аби ті безоплатно передали будівлі у комунальну власність.

На його думку, викупити приміщення у «Електротермометрії» означає дати решті підставу і собі вимагати гроші за гуртожитки. Викупити усі приміщення міська рада не зможе, а це ставить лучан у нерівні умови.

Відтак, більшість депутатів не підтримали проект рішення.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
12 Січня 2017, 19:35
Да ці полішуки взагалі знахабніли. Нафіг хай по селах вертаються і комуналку заплатять по кілька мільйонів вже там боргів. Ще права качають. 23 000 неможуть найти нічого як викинуть на вулицю то і 500 000 знайдуть
12 Січня 2017, 23:38
Шановний, Корінний, одразу видно що Ви людина без освіти та незадоволена життям людина яка має образу на людей життя. Ви не реалізувалися як чоловік тому робите такі висновки. Люди які пропрацювали на заводі все життя за мізерні копійки заслуговують хоча би на це убоге житло в гуртожитку не зважаючи чи з полішуки забожани вуйки....
12 Січня 2017, 23:41
Яке має значення хто скільки заробляє і який у кого соціальний статус. Люди прожили по 20 , 30 років і мають право на пільгові приватизацію та підтримку держави УСІ. Легко говорити і судити депутатам у яких декілька машин декілька будинків квартир.
12 Січня 2017, 23:45
Одне скажу кожен з депутатів хто висловив свою думку переслідує свою мету діє в своїх інтересах і ніхто не дбає за людей. Це єдина правда.......
16 Січня 2017, 14:28
А я підтримую корінного.Чого держава повинна їм безкоштовно приватизовувати житло.Таких,як вони мільйони. Чим ви кращі за мене,наприклад.Ви їх поприватизовуєте, а потім будете масово продавати дійсно полішуки хитрущі.Ви робили на заводі,одержували гроші,де дівали, а зараз не маєте 23 тисячі.Не смішіть ви усі давно сидите закордоном.А мої батьки працювали на заводі і купили квартири не жити було в гуртожитках, а купили.Так було важко, але ж тоді квартира 3-кім. була 13 тисяч, а мой батько простий наладчик мав 500-600 руб.Не брешіть і не прибідняйтесь,ви пили, жили безвідповідально,а тепер давай за наш рахунок.Ні,валіть закордон,заробляйте і купуйте по 50000 тисяч доларів.Працюйте, а не пийте і будете мати житло.А не можете назад на Полесьє і там жийте.Правильно зробили,що не дали вам гроші.Беріть кредит 23 тис грн з пенсії можете назбирати,як не схочете жити на вулиці.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром