Дерева, які висадили студенти Луцького педколеджу 9 років тому, стали молодим лісом

20 Грудня 2019, 15:07
Ліс 1755
Ліс

Викладач історії Луцького педагогічного коледжу Анатолій Кравчук (керівник суспільно-політичного клубу «Всесвіт») разом зі студентами других-четвертих курсів у 2011 році долучилися до відновлення лісі на території ДП «Колківське ЛГ».

Інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Зустрічав студентів тодішній головний лісничий ДП «Колківське ЛГ» Юрій Рибчинський, який ознайомив з історією Колківського підприємства і запросив в урочище Пеньківщина, де колектив і висадив сіянці сосни та берези на двох гектарах площі. 


Тієї весни у рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісогосподарство створило понад 70 гектарів лісових культур, з них майже 30 гектарів посадили такі ж хлопці і дівчата.

Лісівники запевняли тодішніх студентів, що за десятки років тут будуть гарні доглянуті ліси. Проте тоді у це важко вірилося. Але свого слова лісівники дотримали: ліси зберегли, доглянули – і вже є результат.

Студентський ліс – практично над самою трасою «Луцьк-Колки». Тож щоразу, проїжджаючи повз ту пам’ятну ділянку, тепер уже молоді люди, які його створювали, можуть переконатися: ліс прижився і гарно росте.

Як і на тисячах гектарів таких же ділянок, створених у різні роки.

За 13 років існування Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» до відновлення лісів на Волині долучалися сотні тисяч людей: представники влади, громадськості, журналісти, працівники освіти, медицини та приватних структур.

Чимало з них постійно цікавляться своїм лісом, приїжджають на ділянки, фотографуються. Частенько розпитують про стан культур чи вже й лісів при зустрічі з лісівниками. Люди зізнаються: такі події запам’ятовуються на все життя.




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром