Презентували книгу «Оповідання з давньої історії Луцька»

20 Грудня 2019, 13:49
Презентували книгу «Оповідання з давньої історії Луцька» 2337
Презентували книгу «Оповідання з давньої історії Луцька»

У гастрогалереї «Корона Вітовта» для громадськості презентували друге доповнене видання книги краєзнавця, дослідника історії Волині Петра Троневича під назвою «Оповідання з давньої історії Луцька».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Розпочали захід із перформансу юних акторів театральної майстерні «ДогориДригом», які почергово зачитували уривки з книги. Допоміг їм у презентації лабрадор Євлампія, яка уже відома своєю діяльністю у сфері каністерапії та реалізацією проєкту Волинської обласної бібліотеки для юнацтва «Четвер із Пушею».




Начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська зауважила, що Петро Троневич є дослідником історію Луцька та Волині. Він є автором книг монографія «Луцький замок», історична розвідка «Волинь у сутінках української історії XIV-XVI століть», історичний нарис «Великий князь Дмитрій-Любарт і його сучасники». А в цей день презентують уже друге видання книги «Оповідання з давньої історії Луцька».

Це друге доповнене видання з'явилось на світ у Волинському обласному редакційно-видавничому підприємстві «Надстир'я».

Книга містить 41 оповідання, які ознайомлють читача з історією творення міста. Тут розповідається про князів, які правили в Луцьку, про війни та відбудову, про Святого Миколая – покровителя міста, про з'їзд європейських монархів, походження назви міста та етнічні громади, що населяли Луцьк у різні часи.




Художній образ книзі надав Олександр Качановський. Петро Троневич подякував усім, хто завітав на захід. Він наголосив, що кожне оповідання далося йому легко.

«Мені дуже хотілося поділитися своїми знаннями про наше місто. Я радів кожному оповіданню. Було приємно усвідомлювати, що їх читатимуть і знатимуть те, що знаю я. Луцьк – дуже чудове місто, яке виникло на березі річки Стир. Воно було добре захищене і інтенсивно розвивалося. Наше місто пережило дуже багато цікавих подій», – розповів Петро Троневич.

Книгу передадуть у бібліотечні заклади міста та надійдуть у продаж в книгарні.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром