Луцькрада вимагає у нардепів внести зміни до держбюджету

12 Січня 2017, 11:01
1471

Луцька міська рада звернулася до Верховної ради, аби та внесла зміни до закону «Про державний бюджет України», який на думку депутатів, руйнує ресурси місцевих бюджетів.

Відповідне звернення ухвалили на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 12 січня.

Депутат міськради Андрій Козюра зауважив, що ухвалений Верховною радою державний бюджет покликаний перекласти фінансовий тягар щодо соціальних виплат на місцеві бюджети. На його думку, закон про бюджет на 2017 рік не відповідає засадам децентралізації та руйнує ресурси місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що держава «скинула» на міський бюджет 202 мільйони додаткових виплат. У 2017 році з міської казни мають профінансувати професійно-технічну освіту, виплатити заробітні плати, здійснити комунальні платежі для усієї бюджетної сфери та забезпечити пільгові перевезення населення.

Відтак, депутати міської ради звернулися до керівників усіх груп та фракцій Верховної ради, аби нардепи внесли зміни до закону «Про державний бюджет України» та зняли фінансовий тягар з органів місцевого самоврядування.

«Верховна рада і Кабінет Міністрів відірвалися від Землі. Кожен раз, коли вони залітають в космос, їх треба повертати на рідну українську землю», – підсумував Андрій Козюра.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром