Луцький джаз клуб визнали в світі

18 Грудня 2019, 12:00
1765

Вже традиційний для Луцька фестиваль Jazz Bez 2019 пройшов успішно, зірки світового джазу завершуючи концерт сказали, що в нашому місті просто неймовірно позитивна публіка і вони щасливі завершувати саме в нас фестиваль.

Закривали цьогорічний фестиваль дует одного з найкращих саксофоністів світу, людини з якою сьогодні асоціюється джаз в США Грега Осбі і володаря 10 Греммі за участь в різних музичних проектах, один з найкращих джазових піаністів світу Тала Коена, який хотів зіграти в Луцьку. Про це інформують організатори.

Досить несподівано вони для себе відкрили, що в Луцьку є справжній джазовий клуб і ще більш несподівано було те, що вони захотіли зіграти після концерту джем сейшн.  За словами їх менеджерки Ханни, вони майже ніколи не грають джеми, а те, що в першому джазовому клубі Луцька «Цитрі», Грег і Тал заграли, це не лише унікальна подія, це фактично визнання, що в місті є справжній джазовий клуб.

Читайте також: Що відбуватиметься на ХІХ Міжнародному фестивалі Jazz Bez у Луцьку.

Зірки світового джазу, зі слів Ханни, акцептували Луцьк на джазовій мапі світу, адже тепер сюди можуть приїздити музиканти з усього світу.

Читайте також: Луцька «Цитра» б'є рекорди.

Доречі, Грег планує в 2020 році приїхати ще раз в Україну для допомоги молодим талантам, адже окрім своєї гри, він проводить майстер-класи, навчає джазу, а в Україні він впевнений багато талановитих музикантів.

Досить несподівано на після фестивальний спонтанний концерт в «Цитрі», потрапили учасники групи «ХЗВ», які після свого концерту вечеряли в джаз клубі, вони в захваті спостерігали за грою світових зірок і просто були вражені як в Луцьку таке можливе.

Читайте також: На концерті в Луцьку лунали хіти Сінатри й Армстронга.

Довідково: Грег Осбі американський саксофоніст, композитор і педагога, що за останні 25 років він став одним із стовпів американського джазу. Біографія Грега Осбі в значній мірі перетинається з усією історією джазової музики.

З 1980 років він виступає і записується з такими зірками, як Гербі Хенкок, Діззі Гіллеспі, Джек Де Джонетт, Стів Колман, Джим Холл і Ендрю Хілл. На рахунку Озбі п’ятнадцять альбомів із легендарним лейблом Blue Note Records. У 2008 році Грег створив свій власний лейбл «Inner Circle Music», який підтримує найталановитіших музикантів із усього світу.

Тал Коен молодий джазовий піаніст і композитор з Австралії та Ізраїлю. У 2015 він став лауреатом премії Freedman Fellowship 2015, завдяки якій записав альбом авторської музики у Нью-Йорку, а також зіграв сольний концерт у Оперному театрі Сіднея, що зібрав аншлаг і транслювався через національне радіо Австралії.

Читайте також: Фото закритої вечірки у новому клубі Луцька.

Альбом Джона Даверса «American Dreamers: Voices of Hope, Music of Freedom» за участі Тала Коена здобув три премії Греммі у 2019 році. Виступав на міжнародних джазових фестивалях у Нью-Йорку, Детройті, Маямі, Гватемалі, взяв участь у безлічі фестивалів та концертів на запрошення посольств Ізраїлю та Австралії по всьому світу, є володарем рідкісної Genius Visa (віза генія) США.

Читайте також: Як у Луцьку пройшов фестиваль джазу.

 

Фото: Варвари ШЕВЧУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром