У Луцьку презентують книгу про давню історію міста

17 Грудня 2019, 17:00
2062

У Луцьку відбудеться презентація книги Петра Троневича «Оповідання з давньої історії Луцька».

Презентацію організовують 19 грудня о 14:00. Про це повідомляє управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Це друге доповнене видання з'явилось на світ у Волинському обласному редакційно-видавничому підприємстві «Надстир'я». Петро Троневич, краєзнавець, дослідник історії Волині періоду XIV-XVI століть.

У його творчому доробку понад десяток книг з історії Луцька та Волині. Найпопулярніші серед них: монографія «Луцький замок», історична розвідка «Волинь у сутінках української історії XIV-XVI століть», історичний нарис «Великий князь Дмитрій- Любарт і його сучасники».

Художній образ книзі надав Олександр Качановський. Книга містить 41 оповідання, які знайомлять читача з історією творення міста. Тут розповідається про князів, які правили в Луцьку, про війни та відбудову, про Святого Миколая  покровителя міста, про з'їзд європейських монархів, про походження назви міста та етнічні громади, що населяли Луцьк у різні часи.

Формат презентації передбачає затишну розмову з автором книги, атмосферні читання оповідань дітками з театральної майстерні «ДогориДриґом» та віртуальне перенесення у вир всіх тих історичних подій, на тлі яких формувався наш Луцьк разом із лабрадором Євлампією, яка вже відома своєю діяльністю у сфері каністерапії та реалізацією проєкту Волинської обласної бібліотеки для юнацтва «Четвер із Пушею».

Запрошують усіх охочих 19 грудня, о 14:00, у гастрогалерею «Корона Вітовта».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром