Нові робочі місця для лучан: владі пропонують вирішення проблеми

16 Грудня 2019, 20:00
Тарас Шкітер 2079
Тарас Шкітер

Під час громадських слухань з питань бюджету співзасновник Громадського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер запропонував створити Агенцію з підтримки та обслуговування інвесторів.

Слухання відбулися 16 грудня у Палаці культури міста. Про це пише Конкурент.

Ця пропозиція була однією з десятка, які запропонував лучанин задля вирішення проблем міста.

Тарас Шкітер зауважив, що однією з ключових проблем є створення нових робочих місць. Тож задля її вирішення пропонується створити таких центр, який би займався залученням інвесторів. На ці потреби пропонують виділити півтора мільйона гривень.   

 «Останніми роками існує значна трудова міграція з Луцька, що пов‘язано з недостатньо кількістю робочих місць з належною заробітною платою. Відсутність робочих місць пов‘язана з відсутністю інвестицій у Луцьк, виходячи з цього, міська влада мусить стимулювати зовнішніх інвесторів вкладати у Луцьк, і тим самим створювати додаткові робочі місця. Лучани хочуть працювати і заробляти, і влада мусить забезпечити їх такою можливістю. Громадянський Рух «СВІДОМІ» в свою чергу, запропонував владі міста звернути увагу на проблему, яка існує, і передбачити кошти у проєкті бюджету на 2020 рік», – прокоментував для Конкурента Тарас Шкітер.

Виконувач обов'язків місьокого голови Григорій Пустовіт зазначив, що пропозиції врахують.

 

Коментарі
17 Грудня 2019, 08:11
Агенція з підтримки та обслуговування інвесторів? А що їм підтримувати? Штани? Інвестор прийде туди, де адекватні податкові і інші закони держави, стабільність, висока капіталізація виробничих процесів. Далеко не завжди висока зайнятість призводить до зниження безробіття. Тут треба вести мову про структуру зайнятості і про зарплату. Неефективні робочі місця і низька продуктивність праці важко назвати зайнятістю.<br/>Відповісти
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром