У Луцьку відбудеться ярмарок від волинських виробників

16 Грудня 2019, 17:33
Фото ілюстративне 3020
Фото ілюстративне

Лучан запрошують скуштувати та придбати унікальні продукти місцевого виробництва під час святкового ярмарку «Волинь запрошує і пригощає».

Захід відбудеться 21 грудня у фойє Палацу учнівської молоді (вулиця Шопена, 18) та триватиме з 12:00 до 19:00, повідомляють організатори.

«Протягом 2017-2019 років ВОГО «Фонд місцевого розвитку» з України та Фундація «Європейська Академія Самоврядування» з Польщі активно працювали над впровадженням новітніх технологій та практик ведення бізнесу за зразком успішних польських та українських господарств серед волинських виробників, зокрема у сфері садівництва, ягідництва, сироваріння. 2019 рік позначився роботою у секторі агротуризму. Це дало нам змогу не лише віднайти і допомогти виробникам і громадам з Волині, але й навчити їх працювати зі споживачем, від сьогодні і з туристом», – розповідає керівниця проектів Ельвіра Яцута.

До цьогорічного проекту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області» долучилися представники Торчинської, Голобської, Цуманської громад, які презентують свої напрацювання (вироби, органічні продукти харчування, цікаві місця і активності), які вони вже сьогодні можуть запропонувати мандрівникам, відвідувачам. Йдеться і про дегустаційні тури, активний зелений туризм, екскурсії пам’ятками культури та історії.

«Минулого року в період передноворічних свят ми організували ярмарок крафтових сирів, який мав неабияких успіх, вдалося показати лучанам (та і волинянам), що місцеві виробники сирів можуть запропонувати споживачеві якісний, смачний, конкурентоздатний продукт. Цього року вирішили, що варто розширити коло учасників, аби вповні показати, чим багата Волинь», – резюмувала організаторка.

Спільно з директором департаменту агропромислового розвитку Юрієм Горбенком організатори прийняли рішення запросити на ярмарок, окрім виробників сиру, пасічників з лінійкою продукції бджільництва, виробників різних видів м’ясних та молочних продуктів, майстрів випічки, солодощів. Відбудуться майстер-класи, презентації туристичних принад волинських громад.

Реалізований проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога» в галузі розвитку. Підтримує ініціативу Генеральне Консульство РП у Луцьку та Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Читайте також: Скільки доведеться заплатити за наїдки на новорічному столі

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром