У двох районах поки не замінюватимуть криниці на крани

06 Жовтня 2015, 09:07
2947

Малоомелянівський та Вересневий масив не переведуть на каналізаційну систему водовідведення через відсутність чіткого механізму збору коштів на її будівництво.

Про це стало відомо вчора, 5 жовтня, під час засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Депутат міської ради Наталія Бунда представила програму із будівництва каналізаційних мереж, зокрема у двох районах міста – Малоомелянівському та Вересневому. Вона зазначила, що мешканці цих районів досі користуються криницями, вода в яких перенасичена нітратами. Тож цьогоріч із міського бюджету для будівництва системи виділили 4,3 мільйона гривень на Вересневий район і 2,5 мільйона – на Малоомелянівський.

«Ми живемо в 21 столітті. Тому не хотілося б, щоб у нашому місті люди користувалися криницями. Пропонуємо виконати цілі програми за допомогою співфінансування – 40% оплатять жителі, а 60% буде виділено з міського бюджету. Якщо хтось скаже, що не має грошей, то оплатять тільки ті, хто зможе», – повідомила Наталія Бунда.

Мер міста Микола Романюк запропонував не конкретизувати назви районів у програмі, а узагальнити її для усього Луцька, адже Вересневий та Малоомелянівський масив не єдині мають аналогічні проблеми.

Проте у депутата Юрія Корольчука така програма викликала сумніви. За його словами, кошти, які здаватимуть мешканці на будівництво, буде дуже важко відслідкувати, адже немає відповідальної особи, яка вирішуватиме проблемні питання. Тож через відсутність чіткого механізму співфінансування, програму, що розрахували на три роки, члени комісії не підтримали.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром