У Луцьку презентували книгу-спогад про капеланів

16 Грудня 2019, 09:10
«Капелани. На службі Богу і Україні» 2703
«Капелани. На службі Богу і Україні»

У Волинському краєзнавчому музеї презентували книгу «Капелани. На службі Богу і Україні», яка стала результатом проекту Українського інституту національної пам’яті «Усна історія АТО».

Презентація відбувалася 12 грудня – пише сайт Музейного простору Волині. 

У виданні вміщені спогади військових капеланів різних конфесій, які від початку війни на Сході України здійснювали душпастирське служіння серед українських воїнів. 

Модераторкою виступила співробітниця Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук, яка розпочала захід хвилиною мовчання за полеглими українськими вояками.

Вступне слово взяла директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. Вона розповіла присутнім про роботу музею у напрямку популяризації історії, збереження національної пам’яті, акцентувала увагу на тривалій співпраці із волинськими капеланами.

Укладачка видання Тетяна Ковтунович розкрила завдання проекту «Усна історія АТО», розповіла про особливості роботи над книгою, до якої увійшли спогади волинських капеланів Михайла Бучака і Олександра Вронського.

Окрім того, Михайло Бучак вручив подяки за «Гідність і патріотизм» Тетяні Ковтунович і Лесі Бондрук від ГО «Військові капелани Волині».




 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром