Як у Луцьку відкривали Jazz Bez

15 Грудня 2019, 17:19
1333

На сцені луцького Палаца культури відбулося справжнє свято авангардної музики.

Саме там, 14 ггрудня, стартував міжнародний фестиваль Jazz Bez With Marek, який щороку об'єднує джазових виконавців з різних країн та знайомить цінителів жанру з останніми тенденціями у світовому джазі, пише Таблоїд Волині.

Фестиваль стартував показом стрічки про Маркіяна Іващишина – засновника Jazz Bez та відомого львів'янина, який помер цього року.

В перший день фесту на луцьких любителів джазу чекали три неймовірних виступи: Forest Song/Лісова пісня, Human Things Quartet (США/Польща) та Yes! Trio (США).

Forest Song/Лісова пісня – це сюїта, в якій переплітається сюжет відомої драми-феєрії Лесі Українки та атмосферна музична імпровізація. В основу сюїти покладені волинські мелодії, які письменниця записувала у своїх експедиціях, а також власні знахідки та авторські композиції Катерини Зяблюк.

Після знайомства з незвичною інтерпретацією тексту відомої волинянки на сцені відбувся виступ Human Things Quartet за участі американського саксофоніста Дайна Стівенса, барабанщика Девіда Ходека, басиста Макса Муча та співачки Аги Зар'ян.

Цікавою музичною колаборацією глядачів потішили Yes! Trio.

Фестиваль Jazz Bez продовжиться ввечері 15 грудня. На гостей чекатимуть виступи трьох колективів: Safety Trio, Greg Osby & Tal Cohen та Organic Noises.

Читайте також: У центрі Луцька провалилася бруківка. ФОТО





 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром