Скільки коштують мандарини на Варшавському ринку

15 Грудня 2019, 16:22
Скільки коштують мандарини на «Варшавці» 3396
Скільки коштують мандарини на «Варшавці»

Що може бути краще, ніж мандарини з зимового ринку? Ідеально яскраві у монотонно сірих пейзажах цієї пори, вони ваблять своєю цитрусовою святковістю. Ідеально холодні, ніби зима торкнулася найглибшої їх мандаринної суті. Та ідеально новорічні, бо опиняються чи не в кожному списку покупок цими днями.

Напередодні свят мандарини купують особливо активно. Кілограмами, коробками, не знаючи міри чи стоп-слова. Журналісти «Таблоїду Волині» сходили на Варшавський ринок, аби промоніторити актуальні ціни на святкові фрукти та й собі закупитися.

Усміхнений продавець мандаринів не зі слухів знає, що свято наближається. Каже, у католиків скоро Різдво, а отже, ціни очікувано ідуть догори. Пояснює, що вартість підвищують сусіди-поляки, а саме через цю країну мандарини потрапляють на прилавки луцької «Варшавки». У нього мандарини трьох видів: італійські (найсолодші), грецькі і турецькі. Оптові ціни на кілограм коливаються від 28 до 32 гривень. Роздрібна ціна на всі види мандаринів тут складає 35 гривень.

«Фотографуйте, і скажіть, що тут у нас – найсолодші», – каже привітний продавець.

За прилавком поруч мандарини продають за ціною від 26 до 45 гривень за кілограм. Найдешевші, кажуть, турецькі. Продавчиня переконує, що цього року вони особливо солодкі. Дозволяє фотографувати вітрину і примовляє, яка ж вона зараз гарна.



Продавець з бородою скромно відводить погляд, коли ми націлюємо свій об'єктив на його мандарини.

«Такий красівий, і весь в мандаринах», – весело промовляє його колега за сусіднім прилавком.

Фруктів тут, без перебільшення, гори. Кілька цитрусових вершин постійно зменшуються під наступом лучан. Кілограм мандаринів тут коштує 35 (італійські) та 38 (грецькі) гривень.



Жінка, яка торгує найрізноманітнішими продуктами, дбайливо викладає наперед зелені мандарини. Каже, зараз купують такі найчастіше. Її ціни також в діапазоні 28 – 35 гривень за кілограм.

Дорожче новорічні закупи обійдуться поціновувачам мандаринів без кісточки. За них цього року доведеться викласти близько 50 гривень.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром