Прозора медицина: у місті хочуть, аби благодійні внески платили через термінал

10 Січня 2017, 16:39
2252 Джерело: report.if.ua

Депутати Луцькради пропонують, аби пацієнти медичних закладів надавали благодійні внески за допомогою терміналів.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у вівторок, 10 січня.

Не секрет, що через недостатнє фінансування системи охорони здоров’я, пацієнти змушені платити за послуги, які де-юре є безплатними для населення. Так звані благодійні внески наразі не мають чіткого обліку, тому часто виникає питання про те, куди ж ідуть сплачені пацієнтами гроші.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук розповів, що гроші населення здебільшого йдуть на обслуговування дороговартісного медичного обладнання. Натомість депутати міської ради впевнені, що у лікарнях потрібно вести чіткий облік благодійних внесків, аби можна було прослідкувати, скільки грошей заклади отримали та куди їх витратили.

Зокрема, депутат Тарас Шляхтич запропонував встановити у лікарнях термінали, через які громадяни зможуть надавати благодійну допомогу. Його думку підтримав і Сергій Була. Він стверджує – таку функцію можна додати у ПриватБанківські термінали, які вже і так встановлені у кожній лікарні.

«Давайте скажемо правду – ми не робимо, бо робити не хочемо. Неправда, що не можна цього зробити. Справа в тому, що тоді не буде готівки, а ми цього не хочемо. То давайте так людям і скажемо», – зауважив депутат Борис Смаль.

 

Софія СІЧКУН 

Коментарі
11 Січня 2017, 19:00
І в школах,бібліотеках, де багато платних послуг ,також запровадьте термінали,не буде готівки та буде порядок.Не буде потягу зловживати грошима.А то багато грошей осідає в карманах директорів
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром