Скільки лучанам потрібно витратити на миску святкового «Олів'є»

13 Грудня 2019, 12:50
3136

Новий рік уже на носі, а отже приємних клопотів у житті середньостатистичних луцьких господарів та господинь додасться. Серед них – традиційний святковий шопінг. І щороку це шалені витрати з сімейного бюджету.

Для того, аби не дивуватися цінами на цьогорічний святковий стіл, «Таблоїд Волині» підрахував, в скільки обійдеться миска новорічного «Олів'є».

Складові нашого рецепту дуже традиційні:

4 великі картоплини (приблизно 700 г)

2 великі морквини (приблизно 300 г)

варена ковбаса (400 г)

яйця (6 штук)

консервований горошок (1 банка)

солоні або мариновані огірки (призблизно 200 г)

1 невелика цибулина (приблизно 50 г)

майонез (дві стандартні пачки)

За відомим усім з дитинства радянським рецептом готувати олів'є досить легко. Ще легше знайти всі необхідні інгредієнти. Це можна зробити в будь-якому продуктовому магазині або на ринку. Ми моніторили ціни на складові популярного майонезного салату на Варшавському ринку.

Отже, за кілограм картоплі у різних торгових точках нашим читачам доведеться віддати в середньому від 10 до 15 гривень. Морква на ринку в середньому вартує 10 гривень за кілограм. 12 гривень коштує на ринку кілограм цибулі. Ціни на 1 яйце варіюються від 2 гривень за фабричні до 4 гривень за домашні. Банка горошку коштує близько 20 гривень. Варена ковбаса коштує від 60 гривень за кілограм. Огірки також можна придбати на вагу від 40 до 70 гривень за кілограм. Маленьку пачку майонезу можна придбати за ціною від 5 до 11 гривень.

Зважаючи на актуальні середні ціни, картопля для олів'є обійдеться в 10,50 грн, морква – 3 грн, яйця – 12 грн, ковбаса – 28 грн, майонез – 14 грн, цибулина – 1 грн, горох – 20 грн, огірки – 10 гривень.

За нашими підрахунками, приготувати домашній «Олів'є» можна за 98,5 гривень.

Читайте також: Смачний Святвечір: найкращі рецепти пісних страв.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром