Квест, равлики та велосипеди: нові туристичні маршрути з'являться на Волині

13 Грудня 2019, 13:20
2989

На Волині розробили кілька туристичних маршрутів, орієнтованих на українських туристів, а також розробляють кілька проектів для іноземних.

В департаменті агропромислового розвитку відбулася робоча нарада в рамках проекту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області» під головуванням директора Юрія Горбенка. Про це йдеться на сайті відомства.

Керівник проекту Ельвіра Яцута та консультант Ольга Шарута розповіли, що уже створено декілька туристичних маршрутів у Цуманській, Голобській та Торчинській ОТГ.

У Цуманській ОТГ напрацювали квест, у який включено відвідування місцевого музею. В рамках квесту розробили дитячий, дорослий та веломаршрут. Туристичний маршрут у Голобській ОТГ орієнтований на огляд історичних пам’яток. У Торчинській ОТГ організовують так званий «равликтур».

Зазначені маршрути орієновані на внутрішнього туриста. Маршрути для іноземних туристів наразі ще розробляються. Присутній на нараді представник туристичного клубу «Антар» Тарас Сиротюк презентував уже створені клубом мережі маркованих туристичних маршрутів на Волині та розповів про роботу у сфері затвердження паспорту маршруту. 

Оскільки проект завершується, під час наради розглянули пропозиції щодо наступних перспективних проектів.

Підсумки проекту підведуть святковим ярмарком «Запрошує і пригощає Волинь», який відбудеться 21 грудня у фойє Палацу учнівської молоді. В рамках ярмарку відбудеться презентація туристичних маршрутів, дегустація і продаж продукції волинських сироварів і пасічників.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром