У Луцьку продають картини заради життя дворічної дівчинки

10 Січня 2017, 09:26
2769

Для багатьох сімей народження дитини – це довгоочікуваний та хвилюючий момент. Із появою на світ немовляти, батьки готові віддати усе, аби їх кровинка була здоровою. Та що робити, коли це все складає 115 тисяч євро. Де знайти кошти, аби продовжити життя власній дитині?

Сім’ю із двома дітьми спіткало горе: дворічній Міланці потрібна термінова трансплантація печінки, – пише сайт міста Луцька «0332.ua».

Аби допомогти зібрати потрібну суму, у Луцьку влаштували благодійну виставку «Діти заради Дітей», організатором якої є директор ТзОВ «Буратіно» Ольга Тригуб (Матвіїва).

«Все почалось із дзвінка моєї хорошої знайомої, яка повідомила, що у її подруги страшно захворіла дитина. Так як ми обоє мами,було б нерозумно проігнорувати таке горе. Спочатку виникла ідея звернутись за фінансовою підтримкою до людей, які дотичні до бізнесу та влади. Здається, мама дитини  навіть робила такі спроби. Врешті, напередодні Дня Святого Миколая ми запланували організувати виставку-продаж. До ідеї відразу долучились мої знайомі Юлія Пащенко, яка працює у СНУ, та Ольга Крамаревич – керівник студії «Карамболь»,– розповідає Ольга Тригуб. 

Жінка розуміла, що благодійне дійство не принесе прибутку, якщо про нього ніхто не знатиме. У той же вечір розіслали анонси, а згодом ідея набрала розголосу. За словами організаторки, спочатку свято Миколая планували зробити розважальним. Проте, дізнавшись про хворобу Міланки, жінка вирішила закцентувати захід на милосерді. Ідея полягала в тому, щоб гроші з продажу картин пішли на лікування хворій лучанці.

«Ми запропонували співпрацю художній і музичній школі №3 Луцька. На щастя, нас підтримали й допомогли. Художня школа віддала на продаж багато картин, зроблених учнями. А дирекція музичної школи №3 запропонувала вокальну програму від колективу «Дзвіночки». До нас долучилися студія «Вулик» та студія свята «Карамболь». Як не дивно,  все вийшло. На сьогоднішній день бачимо непоганий результат. Ціни на картини орієнтовні й чисто символічні. Так, за два тижні ми назбирали близько 13-ти тисяч гривень. На фоні загальної суми, яка необхідна для лікування, це ніби капля в морі. Але ми не одні, котрі долучились до підтримки, і не лише в Україні, тому на сьогодні уже зібрано більше половини необхідної суми. Суспільство стає більш свідомим, і багато хто розуміє, що результат залежить від кожної копійки», – розповідає організаторка благодійної виставки

За словами заступника директора Луцької художньої школи Людмили Салинської, до благодійності долучатись потрібно. Жінка принесла на продаж більше п'ятдесяти дитячих картин.

«До благодійних акцій наша школа долучається не вперше. Ми довго співпрацюємо з волонтерами, які допомагають бійцям АТО. Дізнавшись про хворобу Міланки, всі дітки нашої школи захотіли долучитись до акції. Ціни на роботи ми не ставимо, нехай кожен покупець самостійно оцінює дитячу роботу», – резюмує пані Людмила.

За словами пані Ольги, до благодійності також долучились двоє молодих операторів – Дмитро Березюк та Микола Гусар, які відзняли та змонтували відеоролики. Також погодилося допомогти ПАТ «Теремно Хліб». За два тижні існування виставки продано 17 картин, з них 15 дитячих і дві дорослих. До слова, місцеві художники теж можуть долучитись до збору коштів, виставляючи свої картини на продаж.











Ви й самі можете допомогти дворічній Міланці. Як це зробити – вибір особисто кожного. Усі охочі можуть завітати до ТЦ «Буратіно» та придбати картину (адже виставку-продаж продовжено уже з 9 січня 2017). У цій ситуації має значення кожна копійка.

Також  можна перерахувати кошти на картку Приватбанку за номером: 4149 4978 7311 8899 Проніна Ольга Юріївна (мама)

Текст: Анастасія Качина
Фото: Любомир Безручко

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром