Коли у Луцьку не можна буде розраховуватися готівкою у громадському транспорті

12 Грудня 2019, 14:30
2588

У Луцьку розрахунок у громадському транспорті буде доступним виключно електронним квитком чи мобільним додатком з 19 грудня. 

Лучан закликають придбати електронні картки у 40 терміналах, які встановили у різних мікрорайонах міста, або встановити на свій телефон мобільний додаток. Про це повідомляє Відділ інформаційної роботи міської ради.

А поки що, до 18 грудня, у громадському транспорті можна оплатити проїзд і готівкою.

Читайте також: Чому у Луцьку курсує маршрут №28, з яким розірвали договір.

За вчорашній день здійснили більше 57 тисяч транзакцій. Варто зазначити, що, як показала інформація за 11 грудня, більше 50 % громадян й надалі продовжують розраховуватися за проїзд готівкою.

За 11 грудня Луцьке підприємство електротранспорту отримало у 1,5 рази більший дохід, ніж зазвичай. Якщо до вчорашнього дня денний дохід від перевезення платних пасажирів становив у межах 70-80 тисяч гривень, то вчора ця цифра становила біля 130 тисяч гривень. Майже половина пасажирів оплатили проїзд за допомогою електронного квитка чи мобільного додатку.

Читайте також: У соцмережах створили групи «Підвезу Луцьк».

Запровадження АСОП дасть можливість міській владі та перевізникам бачити реальну кількість пасажирів, які користуються громадським транспортом щодня. Маючи таку інформацію, можна вносити корективи у графіки руху автобусів та тролейбусів, додавати чи зменшувати кількість транспортних засобів на тому чи іншому маршруті, бачити реальну кількість пасажирів пільгових категорій громадян.

Читайте також: Липини – без жодної маршрутки: люди переживають траспортний колапс.

Також це дасть точну інформацію при формуванню тарифу на перевезення, адже до цього часу перевізники часто маніпулювали даними, звертаючись у Луцьку міську раду щодо підняття вартості проїзду. Нині ж, фахівці відділу тарифної політики департаменту економічної політики міської ради зможуть мати реальні цифри про пасажиропотік.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром