Важливо: як проголосувати, якщо потрапили до лікарні

05 Жовтня 2015, 16:54
2826

У медзакладах можна отримати бюлетені для голосування на виборах.

Якщо з 12 до 22 жовтня потрапите до лікарні й будете перебувати там в день голосування 25 жовтня, керівник цього закладу подасть відомості про вас дільничній виборчій комісії (ДВК) спеціальної виборчої дільниці (ВД), що утворена у цьому лікувальному закладі. На підставі поданих відомостей ДВК буде складений список виборців, які голосуватимуть у лікувальному закладі.

Про включення до списку виборців на спеціальній ВД Вас обов'язково має письмово повідомити ДВК невідкладно після включення до списку.

При цьому на звичайній ВД, де ви повинні були голосувати відповідно до зареєстрованого місця проживання, вас буде вилучено зі списків виборців, що може суттєво звузити ваше право голосу.

Виборці, які перебувають у лікарні на території міста Луцька, але не є мешканцями міста, не зможуть взяти участь у жодному з видів місцевих виборів.

В лікарні ви отримаєте виборчі бюлетені для голосування по виборах:

– депутатів обласної / районної / міської ради, якщо ви проживаєте на території цієї області / району / міста та заклад, де ви перебуваєте, розташований на території відповідного територіального виборчого округу з виборів депутатів обласної / районної / міської ради, до якого ви віднесені за своїм зареєстрованим місцем проживання;

– сільського, селищного, міського голови, старости, якщо ви проживаєте на території відповідного села, селища, міста та заклад, де ви перебуваєте, розташований на території цього села, селища, міста.

Тому, якщо ви потрапили до стаціонарного закладу охорони здоров'я в тому ж населеному пункті, де ви проживаєте, ви можете звернутись до ДВК звичайної ВД, де ви включені до списку виборців, щодо можливості проголосувати за місцем свого перебування (тобто в лікарні) до 20 години 23 жовтня (до заяви необхідно додати довідку медичної установи про стан вашого здоров'я). У такому разі до списку виборців на спеціальній ВД вас не включають, а представники ДВК звичайної ВД приїдуть до вас із переносною скринькою. При зверненні до ДВК звичайної ВД Ваше право голосу на відповідних місцевих виборах точно не буде обмежено.

Увага! Якщо вас вже включили до списку у лікувальному закладі, про що ви отримали письмове повідомлення або ви ознайомились із списком в приміщенні спеціальної ВД (з 15 жовтня), ви можете подати заяву до ДВК спеціальної ВД щодо виключення себе зі списку виборців до 19 жовтня.

Зверніть також увагу, якщо заява про виключення буде подана у період з 20 до 22 жовтня, і ДВК спеціальної ВД виключить вас зі списку, щоб реалізувати своє право голосу Вам доведеться звернутись до суду до 22 жовтня включно щодо включення до списків виборців на ВД за зареєстрованим місцем проживання.

Джерело: відділ ведення Державного реєстру виборців

Коментарі
06 Жовтня 2015, 20:51
Все просто , якщо ви захворіли то ваш голос автоматично за Товстенюка піде...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром