«Мандрівний вішак» залишив Луцьк

05 Жовтня 2015, 14:33
3047

Відбулася церемонія закриття фестивалю театру поза межами театру «Мандрівний вішак».

 

Вчора, 4 жовтня, на завершення заходу організатори запросили глядачів у будівлю Палацу урочистих подій.

 

Чимало охочих зібралось подивитися на останній перформанс фестивалю, а також дізнатися, хто ж отримає почесні відзнаки та нагороди . Публіка юрмилась перед входом до приміщення ще задовго до призначеного часу.

Тоді ж пан Мандрішак готувався попрощатись із незмінним символом фестивалю – залізним вішаком, до якого, зізнається, вже звик.

Завершувати фестиваль випала честь київському театру – проекту  «Опера у валізі». У залі реєстрації шлюбів вони зіграли оперу – жарт за водевілем Антона Чехова «Ведмідь». Глядачі неоднозначно сприйняли високий жанр опери у комедійному прочитанні, хоча багатьом вистава сподобалась.

Маленька Настя каже, що прийшла на фестиваль з мамою, бо дуже любить театр. Дівчинка зізнається, що їй більше до вподоби «Білосніжка і сім гномів», але оперний спів теж привабив юну відвідувачку фестивалю.

По закінченню дійства актори «купалися» в шквалі аплодисментів, яких вдячна публіка не шкодувала для останнього заходу.

Вихід Руслани Порицької, пана Мандрішака та акторів театру «Гармидер» ознаменував: пора вручати нагороди. Тож першими подяки отримали самі «суб'єктивні судді» та партнери фестивалю.

Згодом і ті, хто два дні поспіль тішив публіку виступами, отримали подарунки. Фаворитами заходу стали харків'яни.

Театр «Котелок» отримав найбільше схвальних відгуків членів журі. Симпатії суддів цього року були на боці й інших театрів: актори театрів «SPLASH» та «Опера у валізі» також були достойно поціновані. Не залишився поза увагою й луцький «Гармидер» – організатор заходу. Отримавши нагороду, актори почали «ділити» її прямо на сцені.

Після вручення всіх подарунків настав час прощатися. Організатори подякували усім, хто підтримав ідею виходу театру на вулиці обласного центру Волині та повірив, що справжнє мистецтво може існувати й поза звичними стінами театрів чи будинків культури. Пан Мандрішак пообіцяв глядачам зустрітися наступного року у ще неочікуваніших куточках Луцька, з новими виставами та цікавою програмою.











 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром