У Луцьку відбуватиметься фінальний етап чемпіонату України з шахів

10 Грудня 2019, 09:57
1327

Впродовж десяти днів у Луцьку відбуватиметься фінальний етап чемпіонату України з шахів.

Заходи розпочнуться 10 грудня, о 15:00. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради

За звання чемпіона країни та можливість представлення держави на міжнародних змаганнях до Луцька з’їхалося 20 гросмейстерів.

9 грудня  у Палаці культури міста відбулося урочисте відкриття змагань та жеребкування. Президент федерації шахів Волинської області Олександр Шаварський повідомив, що востаннє подібні змагання в Луцьку проводилися 33 роки тому.

«Сьогодні організатори зробили все можливе, щоб наше місто достойно та на належному рівні провело фінальну частину змагань», – наголосив він.

Читайте також: Луцьким шахістам подарували унікальну бібліотеку.

Радник міського голови Ігор Поліщук, який також завітав на урочисте відкриття змагань, зауважив, що керівництву міста дуже приємно, що фінальний етап відбувається саме в нашому місті.

«Луцьк – це місто, де люблять спорт в, тому числі, й шахи. Луцька міська рада розуміє важливість розвитку спорту, особливо дитячого та підліткового для того, щоб діти формували правильні риси характеру, мали заняття та були дисципліновані, а в майбутньому – успішними. Шахи – це такий вид спорту, який якнайкраще розвиває мислиннєві процеси та фантазію. Ми дуже раді, що чимало дітей в нашому місті займаються цим видом спорту. На дитячо-юнацьку спортивну школу №2 в наступному році ми передбачаємо додатково чотири ставки тренера, щоб ще більше дітей охопити шахами», – повідомив він.

Читайте також: У Волинської федерації шахів — новий голова.

Ігор Поліщук подякував усім, хто долучився до проведення чемпіонату та побажав спортсменам гарної гри.

Перший віце-президент федерації шахів України Юрій Гнип відзначив високий організаційний рівень змагань.

Усі ігри проходитимуть у конференц-залі готелю «Україна». Кожного дня, окрім 15 грудня, вони розпочинатимуться о 15:00. Останній ігровий день спортсмени розпочнуть о 12:00, а о 17:00 – відбудеться церемонія нагородження переможців.

Читайте також: У Луцьку грали в шахи за швейцарською системою.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром