У Свято-Троїцькому соборі з нагоди Різдва відправили всенічну

08 Січня 2017, 09:41
1902

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці урочисту Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні, у Навечір’я (Свят-вечір), під проводом владики традиційно відправили Всенічну.

Про це повідомляє прес-служба єпархії.

З високопреосвященним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

Перед Божественною Літургією архієрейський хор «Оранта» вітав владику колядками у духовній консисторії, звідки провели митрополита до храму, де його зустріло духовенство собору, вручивши ікону Різдва Христового.

Службу Божу із заповненого вірними собору транслювало обласне державне телебачення. Коментували її викладач Волинської православної богословської академії Ігор Сацик і керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук.

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета виголосив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

У слові, привітавши усіх із величним святом Різдва Христового, архієрей наголосив, що сьогодні ми прийшли у храм, щоб долучитися до співу ангелів, до вітань пастухів та своєю молитвою принести букет хвали новонародженому Ісусові. Адже Господь нам створює можливості, тож ми, справжні християни, звертаючись до Нього з подякою чи проханням, не повинні знімати із себе відповідальності й чекати, що без наших діянь створиться чудо. Навпаки, ми повинні трудитися і дякувати Богу за відкриті перед нами можливості. Владика Михаїл побажав, аби Творець укріпляв наші сили, даючи добрі успіхи, здоров’я і мир.

На завершення архієрейський хор до 100-ї річниці найбільш відомої редакції обробки Миколи Леонтовича народної пісні «Щедрик» виконав цю композицію перед парафіянами головної церкви Волині.

Після Літургії архіпастир освятив різдвяну шопку, яку традиційно облаштували у водосвятній каплиці на території храму.






 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром