У Луцьку святковим концертом завершили Дні чеської культури

09 Грудня 2019, 11:36
1919

У Луцьку на завершення Днів чеської культури відбувся святковий концерт за участі творчих колективів Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Попередній тиждень Луцьк був осередком збереження та відродження традицій однієї із сусідніх держав – Чеської Республіки. В рамках відзначення Днів чеської культури, що розпочалися у місті 3 грудня, відбулося чимало цікавого: виставки «Чеські скарби ЮНЕСКО», «30 років Оксамитовій революції», літературні презентації про життя та діяльність чехів на Волині, перегляди чеських кінофільмів, тематичні майстер-класи.




Усі ці заходи організовував департамент культури міської ради спільно з Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки та Волинським обласним товариством чехів «Матіце Волинська» з метою промоції культурного потенціалу міста та розвитку міжнародної культурної співпраці.

«Наша Волинь – багатогранна, багатонаціональна область, пов’язана давніми історичними зв’язками з різними народами. Сьогодні ми робимо усе для того, аби відродити традиції національностей, які є частиною нашої історії, зберегти та примножити надбання наших предків. Тож бажаю усім вам здоров’я, Божої ласки та натхнення», - зазначила у вітальному слові заступник міського голови Ірина Чебелюк та вручила подяку міської ради голові Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська» Євгенії Васильєвій.



Євгенія Васильєва додала, що волинські чехи мають чудове культурне надбання, яким хочеться ділитися з усіма.

«Тому ми завершуємо Дні чеської культури у Луцьку, але і надалі продовжимо творити та відроджувати традиції, побут, знайомитися із сучасністю нашої історичної батьківщини», – наголосила Євгенія Васильєва.

Потому розпочали виступати творчі колективи Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська». А у фойє презентували невеличку виставку чеських старожитностей.






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром