Як мер Луцька жартував у 2016

07 Січня 2017, 13:59
4132

Миколі Романюку вдається втихомирити балаган під час сесії і, дібравши вдалі слова, присоромити обранців громади за популістичні рішення чи політичні голосування.

 «Конкурент» пригадав, якими найяскравішими, і подекуди гострими, цитатами запам'ятався міський голова у 2016 році.

На першій оперативній нараді у 2016 році Луцький міський голова Микола Романюк одразу ж дав розпорядження оголосити конкурс для відбору аудиторських компаній, які перевірять діяльність ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькспецкомунтранс», КП «Луцькводоканал» та Луцького підприємства електротранспорту.

«ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА, ЯКА Є ВЛАСНИКОМ УСІХ ЦИХ ПІДПРИЄМСТВ, ПОВИННА ЗНАТИ ПРО ПОРУШЕННЯ, ЯКЩО ВОНИ Є».

***

«ПОПРОШУ ТИШІ В ЗАЛІ!!!»

Цими словами міський голова завжди намагається вгамувати депутатів.

Дуже обурювало міського голову, коли депутати вирішували попіаритись «на камери» і цим самим розтягували сесію на довгі години.

«НУ ДАВАЙТЕ ЗАПИТУЙТЕ, ВИ Ж НОМЕРА МОГО МОБІЛЬНОГО НЕ ЗНАЄТЕ І ТРЕБА БУЛО АЖ МІСЯЦЬ (!) ЧЕКАТИ, ЩОБ ЗАПИТАТИ ЩОСЬ У МІСЬКОГО ГОЛОВИ».

З такими словами звернувся до депутатів Петра Бойка і Бориса Смаля мер. Варто згадати й той момент, коли Петро Бойко під час сесії спитав у Романюка, коли ж приберуть сміття із місця згорілої будівлі. Микола Романюк за словом в кишеню не поліз і запропонував йому після сесії разом переодягнутись і піти прибрати там сміття, щоб депутату більше не доводилось чекати місяць, аби задати питання меру.

***

«Я ВАМ В БАТЬКИ ГОДЖУСЬ!»

Так розсердився одного разу міський голова на тон і висловлювання депутата Сергія Були, який вкотре підняв питання підозрілої, на його думку, заміни труб на ДКП "Луцьктепло".

***

Згадував про ці труби і неприємний тон депутата Були мер ще довго.

«У НАС ВСІ У ВСЬОМУ РОЗБИРАЮТЬСЯ: В ДІАМЕТРІ ТРУБИ, У ДОВЖИНІ І ТАК ДАЛІ. ХАЙ БИ КОЖЕН ЗАЙМАВСЯ СВОЄЮ РОБОТОЮ, І БУЛО Б НАЙКРАЩЕ».

Так сказав міський голова на одній із оперативних нарад. Тоді він повідомив, що на вулиці Кравчука після запуску теплопостачання прорвало тепломережу.

«ТРЕБА БУЛО Б ТОГО ДЕПУТАТА ПОСЛАТИ ТУДИ. ХАЙ БИ ТУ АВАРІЮ ЛІКВІДУВАВ, ДЕ ВІН КРИЧАВ, ЩО ТАМ ТРУБИ ХОРОШІ».

Це сказав мер, натякаючи на Булу.

***

Втім діставалося «на горіхи» від міського голови не тільки депутатам, але й членам виконкому.

«ВИКОНКОМ Є ТОРМОЗОМ РОЗВИТКУ БУДІВНИЦТВА В ЛУЦЬКУ».

Це сказав міський голова, коли члени виконкому не підтримали дозволу для ТзОВ «Кристал житло інвест» на внесення змін до детального плану території житлового кварталу між вулицями Рівненською, Карпенка-Карого, Островського у місті Луцьку у зв'язку зі зміною проектних рішень.

«Я БУДУ ВИВОДИТИ ДЕЯКИХ ЧЛЕНІВ НА ЧИСТУ ВОДУ І ТИХ, ХТО ТАМ СИДИТЬ В ЗАЛІ ЗЗАДУ І ДИКТУЄ, ЯК КОМУ ГОЛОСУВАТИ», – пригрозив тоді Микола Романюк.

Втім, коли того було треба,. міський голова не лише критикує, а може і вміє заступитись.

«КОЖЕН ДЕПУТАТ МАЄ ПРАВО НА ВИСЛОВЛЕННЯ ДУМКИ».

Про це сказав одного разу Микола Романюк своєму першому заступнику Тарасу Яковлеву, коли він вже хотів вступати у суперечку з депутатом Павлом Данильчуком, який одного разу запропонував оголосити конкурс й разом із громадськими організаціями поміркувати, як можна було б «меморіалізувати» пам'ять про загиблих учасників АТО на «намоленому місці», де зараз стоїть фотостенд.

До речі, цю фразу Романюк також любить повторювати часто і на кожній сесії.

***

Вміє міський голова розряджати критичні ситуації на сесіях міськради й жартами.

Так, на одній із сесій Микола Романюк вирішив розрядити обстановку, сказавши, що у міській раді можна буде створити фракцію «Микола».

«МИ СТВОРИМО ФРАКЦІЮ «МИКОЛА». А ЩО? У НАС ЧОТИРИ МИКОЛИ І Я – П'ЯТИЙ. МИКОЛУ СОБУЦЬКОГО ЗРОБИМО ГОЛОВОЮ ФРАКЦІЇ».

***

«ПЕРЕПРОШУЮ ЗА ВИСЛІВ!»

Очевидно, найулюбленіша фраза міського голови. Оскільки він її каже ну дуже часто.

***

«ЯКЩО НЕ ЗАДОВОЛЕНІ ВИВЕЗЕННЯМ СМІТТЯ, ТО НЕ ТРЕБА СМІТИТИ».

Такі слова прозвучали на одній із оперативних нарад у міського голови, коли слухали питання щодо встановлення сміттєвих баків.

«Я ТЕЖ ПРОТИ ВИСОКИХ ТАРИФІВ, АЛЕ МАЄМО ТЕ, ЩО МАЄМО. ЯКЩО МИ УХВАЛИМО ТАКЕ РІШЕННЯ І НАВІТЬ СТВОРИМО КОМІСІЮ, ТО ІЗ ЗАВТРАШНЬОГО ДНЯ Я ДАЮ ВКАЗІВКУ ПРО ПРИПИНЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ ВСІХ РОБІТ. ТОДІ МИ ЗУПИНЯЄМО ВСІ РОБОТИ ЩОДО САДОЧКІВ, РОБОТИ ЩОДО ШКІЛ І НЕДОФІНАНСОВУЄМО РЕМОНТИ ПРИБУДИНКОВИХ ТЕРИТОРІЙ ТА ДОРІГ, БО НЕ БУДЕ ГРОШЕЙ В БЮДЖЕТІ. ОТ ТАКИЙ НАСЛІДОК ПРИЙНЯТТЯ ЦЬОГО РІШЕННЯ».

Так пояснив Микола Романюк, чим загрожує голосування за рішення (яке окремі депутати охрестили "популістичним") про накладання мораторію на підвищення тарифів на тепло.

***

«А СУБСИДІЯМИ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ НЕ ВИПЛАТИШ, ЗА СУБСИДІЮ ТРУБИ НЕ КУПИШ, ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ НЕ РОЗРАХУЄШСЯ. І ЯКРАЗ ЗАРАЗ ВИНИКАЄ ЦЯ ПРОБЛЕМА: СУБСИДІЙ БІЛЬШАЄ, ЖИВИХ ГРОШЕЙ МЕНШАЄ».

Зазначив очільник Луцька в одному із інтерв'ю для місцевого інтернет-видання.

***

Як відомо, нинішній міський голова тривалий час очолював Волинське регіональне управління «ПриватБанку».

Мер запевнив: досвід такої роботи дуже допомагає й зараз. Про це він розповів в ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» .

«БЕЗПЕРЕЧНО, ДОСВІД РОБОТИ В "ПРИВАТБАНКУ" ЗГОДИВСЯ. ЦЕ БАНК, ЯКИЙ ПЕРШИМ В УКРАЇНІ ВПРОВАДЖУВАВ НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ, ПРОВОДИВ ЯКІСЬ МАЙСТЕР-КЛАСИ ТА БАГАТО ІНШИХ НОВИХ РЕЧЕЙ. ВОНИ АКТУАЛЬНІ Й СЬОГОДНІ».

***

«ДО ПРАЦІ!»

Такими словами закінчується кожна оперативна нарада у Луцького міського голови Миколи Романюка.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром