«Бути хоробрим – означає не боятися захищати свою країну»: для другокласників луцької школи №1 провели урок мужності

06 Грудня 2019, 17:54
2-В клас, фото на згадку 5239
2-В клас, фото на згадку

З нагоди дня Збройних Сил України для учнів 2-В класу Луцької спеціальзованої школи №1 провели урок мужності. 

Захід пройшов у п'ятницю, 6 грудня. На ньому були присутні власне школярі, їхні батьки та спеціальні гості – офіцери Севастопольської бригади тактичної авіації.

Діти виконували тематичні пісні, декламували вірші та переглядали відеохроніку подій на Сході. Також другокласники мали змогу пояснити, що для них означають поняття хоробрості, мужності, патріотизму; хто такий військовослужбовець і чому ця професія важлива. Відповіді з дитячих вуст звучали особливо цікаво. Так, наприклад, на думку школярів, військовослужбовець обов'язково повинен бути добрим, а хороброю може називатися тільки та людина,  яка не боїться захищати свою країну.


Учениці 2-В
Учениці 2-В

Спеціальний гість майор  Вадим Сташків відповів на безліч дитячих запитань,  а потім школярі подарували  листівки з привітаннями та малюнками, які передадуть у військову частину,  а також створений під час уроку плакат. 

«Дуже гарно нас привітали, так щиро. Емоції переповнюють, не знаходжу слів. Ми бачимо, за що ми там (на Сході - ред.) воюємо», – поділився враженнями майор.

Під час заходу діти виготовили плакат, який прикрашатиме стіни військової частини
Під час заходу діти виготовили плакат, який прикрашатиме стіни військової частини

Учневі 2-В класу Андрійку такий урок теж дуже сподобався.

«Сьогодні я зрозумів, що добро перемає зло», – розповів хлопчик.


Вчителька і організаторка  Наталія Маслова каже, що її вихованці, хоч і маленькі, а вже справжні патріоти, тож мають знати про війну, яка відбувається в Україні.

«Ми були на екскурсії на Луцькому військовому аеродромі, після якої в дітей з'явилося дуже багато запитань. Тому й назріла потреба провести такий захід, аби учні поспілкувалися з професіоналами. І ще у нас виникла ідея привітати військових. Діти дуже старалися, постійно повторювали вірші та пісеньки. Всі наші діти дуже люблять свою країну», – переконана педагогиня. 



Учениці 2-В
Учениці 2-В

Учениці 2-В
Учениці 2-В


Голуб миру
Голуб миру

1
Тати школярів отримали в подарунок воскові ангели-обереги
Тати школярів отримали в подарунок воскові ангели-обереги


 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром