Чи потрібен Луцьку цивільний аеропорт

06 Січня 2017, 12:08
6272 Джерело: kyiv.ridna.ua

Плани створення цивільного терміналу на луцькому аеродромі існують вже давно.

У листопаді минулого року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик мав зустріч з представниками Міністерства оборони. Тоді військові позитивно поставилися до ідеї розмістити на території аеродрому цивільний термінал. У січні 2017 року голова ОДА заявив, що проект експлуатації аеродрому в цивільних цілях хоче втілити в життя вже цього року.

Про те, чому аеропорт потрібен Луцьку, написав у Facebook маркетолог, автор ідеї нового бренду міста Микола Жичук.

Він вважає, що аеропорт – це один із показників конкурентоспроможності регіону:

«При оцінці конкурентоспроможності регіону один з факторів є інфраструктура. І наявність аеропорту – один з критеріїв. Так, порівняно в невеликому радіусі від Луцька є міжнародні аеропорти в Львові, Рівному, Бресті, Любліні. На жаль, в неофіційному поєдинку Рівне-Луцьк  рахунок 1:0. Але це не причина відмовлятися від свого аеропорту. При чому злітна смуга існуючого аеродрому в хорошому стані. В Європі багато містечок з населенням 30-50 тис. мешканців мають міжнародні аеропорти, що успішно конкурують з столичними аеропортами-хабами», – пише Микола Жичук.

Чоловік повідомляє, що на такі невеликі аеропорти із задоволенням літають лоукостери (бюджетні авіакомпанії, – ред.). Один із таких лоукостів, Ryanair, в найближчій перспективі планує літати зі Львова, а інший – Wizzair, до 2014 року літав навіть із Донецька.

«Що це значить для Луцька? Аеропорт розвивати однозначно потрібно! Попит поступово росте, але вже на нинішньому етапі потрібно буде планувати, хто в/через Луцьк літатиме і по якій бізнес моделі працюватиме летовище. Надіюсь автори ініціативи звернуть увагу на ці питання та включать цей пункт у стратегію розвитку міста», – підсумовує Микола Жичук.

Коментарі
06 Січня 2017, 20:54
Пане Миколо, а Ви реально можете злітати за свої кревні з Луцька до Києва та назад? В яку суму це обійдеться Вам. У команді Гунчика працює один пан, який вже "будував" міжнародний аеорпорт "Ковель".
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром