На хворого на день держава виділяє менш як 5 гривень, – луцький лікар*

05 Жовтня 2015, 10:16
5616

Кандидат у депутати Павло Цибульський бачить проблеми надважливої сфери – охорони здоров’я зсередини, тому знає, як їх вирішити.

Кандидат впевнений, що держава повинна розуміти лікарів, адже робота будь-якого лікаря важка, і вона мусить належно матеріально забезпечуватись. Павло Цибульський вважає проблемою і те, що в нас до лікаря звертаються тільки тоді, коли вже з’являється крайня необхідність, адже  люди не навчені до профілактичних обстежень. А хворобу легше попередити, аніж лікувати. Кандидат зауважив, що за останній рік кількість пацієнтів відчутно знизилась. Причина знову ж таки у низькій фінансовій спроможності, тому люди вважають, що можна потерпіти. Тож для того, аби змінити щось у нашій медицині, кандидат в депутати пропонує рівнятися на Європу і переходити на страхову медицину.

«Медицина або є державною повністю, або має бути страхова медицина, коли людина платить внески у фонд, за рахунок яких забезпечує собі лікування в разі потреби. Та якщо в середньостатистичного пенсіонера пенсія становить півтори тисячі гривень, з яких треба заплатити за комуналку, купити харчі, то оплачувати страховку не буде чим. Тому тут потрібно проводити в першу чергу роз’яснювальну роботу на рівні держави, що страхова медицина - це нормально, і так живе вся Європа, але це, повторюсь, має відбуватись тільки на фоні підняття загального рівня життя громадян», – впевнений Павло Цибульський.

Кандидат також вважає, що медицині потрібна практика сімейних лікарів. Адже тоді лікар «веде» свого пацієнта від народження і до зрілого віку, він знає всі його проблеми, знає стан його здоров’я, може прорахувати ризики і захворювання. Це призведе до покращення якості медичного обслуговування.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024