Великий брат стежить за тобою: у місті встановлять камери відеоспостереження

05 Січня 2017, 15:41
2662

63 камери зовнішнього відеоспостереження встановлять у місцях масового скупчення людей та на в’їздах до міста.

Про це йшлося на засіданні бюджетної комісії у четвер, 5 січня.

Начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан розповів, що загалом проект передбачає фінансування у сумі 7,5 мільйонів гривень.

Наразі міська рада уже провела тендер та визначила фірму-переможця. Ним став київський ТОВ «ІТ-ІНТЕГРАТОР». Луцькрада уже виплатила аванс на суму 450 тисяч гривень та наразі планує виділити ще 4 мільйони на реалізацію програми.

У кінцевому результаті у місті з’явиться 63 камери зовнішнього відеоспостереження. Їх розмістять на в’їздах та виїздах у місто, світлофорах та у місцях масового скупчення людей. Центр управління буде розташований в одному із приміщень міськради – на вулиці Богдана Хмельницького, 17.

Крім того, моніторити ситуацію зможуть у міськвідділі поліції на вулиці Грибоєдова. У міській раді стверджують, що поліція зможе вільно користуватися записами камер спостереження для своїх потреб, проте передавати обладнання на баланс правоохоронців не будуть.

«Ця система буде більше корисна для нас, як для поліції. До прикладу, ми зможемо здійснювати моніторинг транзитного транспорту», – розповів перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев.

Остаточне питання щодо фінансування програми ухвалять депутати на пленарному засіданні сесії Луцькради.

Софія СІЧКУН

Коментарі
06 Січня 2017, 00:28
половите чи попрошаек
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром