Лісівники розповіли подробиці розстрілу самок ланей у Луцькому районі

03 Грудня 2019, 16:40
3230

Вбитих у вольєрі на території Воротнівського лісництва на Волині сімох самок ланей привезли рік тому з Рівненщини для розведення.

Про це повідомила речниця Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська, – інформує УНІАН.

За її словами, самки ланей на території Воротнівського лісництва з’явилися понад рік тому, їх привезли із Сарн Рівненської області спеціально для розведення

«Лісівники припускають, що вбивці використовували високотехнологічні засоби для пониження шуму, так як не було чутно жодного пострілу», – зазначила вона.

Думська додала, що вбито молодих тварин, їм близько чотирьох років. Найближчим часом їх мали випускати на волю.

«Це дуже жорстоко! Це ж вольєр, тварини були в закритому середовищі і вбити їх було дуже легко. Вони були напівручними, не боялися людей. Мисливці так не зроблять. Це просто вбивці», – підкреслила Думська.

Нагадаємо, що невідомі особи з вогнепальної зброї застрелили сімох самок ланей у вольєрі Воротнівського лісництва, що в Луцькому районі.

Вбитих у вольєрі на території Воротнівського лісництва на Волині сімох самок ланей привезли рік тому з Рівненщини для розведення. Про це повідомила УНІАН речниця Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська. За її словами, самки ланей на території Воротнівського лісництва з’явилися понад рік тому, їх привезли із Сарн Рівненської області спеціально для розведення «Лісівники припускають, що вбивці використовували високотехнологічні засоби для пониження шуму, так як не було чутно жодного пострілу», - зазначила вона. Думська додала, що вбито молодих тварин, їм близько чотирьох років. Найближчим часом їх мали випускати на волю. «Це дуже жорстоко! Це ж вольєр, тварини були в закритому середовищі і вбити їх було дуже легко. Вони були напівручними, не боялися людей. Мисливці так не зроблять. Це просто вбивці», - підкреслила Думська. За інформаціє речниці відомства, у Мощаницькому лісництві ДП «Лісомисливське господарство «Звірівське» лісівники доглядають ще 6 особин ланей. Як повідомляв УНІАН, на Волині вночі 2 грудня невідомі особи у вольєрі Воротнівського лісництва застрелили сімох самок ланей. Загиблих тварин лісівники виявили вранці того ж дня, коли приїхали їх підгодовувати. Тіла загиблих тварин направили на судово-медичну експертизу. За вказаним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) ККУ.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/ecology/10778000-ce-prosto-vbivci-lisivniki-rozpovili-podrobici-rozstrilu-samok-laney-na-volini.html
Коментарі
04 Грудня 2019, 14:12
Перший абзац якось дивно звучить.Ви його читали перед тим, як випустити в світ?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром