У луцький Стир запустили понад тону риби

03 Грудня 2019, 11:20
3138

У Луцьку, в річку Стир вселили понад одну тонну риби.

2 грудня відбулося зариблення річки. Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок коштів небайдужих рибалок-любителів.

Читайте також: На Волині заборонили ловити рибу в місцях зимівлі.

Так, у річку вселили 1 220 кг/ 4 тисячі екземплярів дволіток коропа, середньою вагою близько 300 грамів однієї особини. Зокрема, цей вид риби прижився на 100 %. Крім цього додатково вселили 200 кг/ 5 тисяч екземплярів карася сріблястого, середньою вагою близько 40 грамів однієї особини, який прижився на 80 %.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції у Волинській області та відділу екології Луцької міської ради.

Читайте також: У Луцький зоопарк передали 52 кілограми риби.

Зарибок вирощували в ставовому рибному господарстві у селі Старостав Горохівського району Волинської області. Він відповідає ветеринарно-санітарним вимогам про відсутність небезпечних захворювань.

«Дякуємо громадянам за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття водних біоресурсів та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», – прокоментували в Управління Держрибагентства у Волинській області.

Волинський рибоохоронний патруль просить громадян брати участь у збереженні рибних запасів в місцях їх вселення і своєчасно сповіщати про порушення за номером телефону (067) 360-78-40.

Читайте також: Як у Луцьку рятують рибу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром