«Нативна реклама працює на репутацію», – PR-менеджерка компанії «Дмитрук»

02 Грудня 2019, 18:40
Катерина Пекна 2247
Катерина Пекна

PR-менеджерка компанії «Дмитрук» Катерина Пекна розповіла про виведення локального бренду на національний рівень та про роль нативної реклами.

Цим вона поділилася під час виступу на WEST MEDIA FORUM 2019: брендам потрібні медіа, який відбувався 29 листопада в «Адреналін Сіті».

За словами Катерини Пекни, коли в компаній є нативні проєкти – це класно, і це додає ваги бренду.

«Коли ти можеш собі дозволити нативні проєкти, це говорить про те, що ти не зациклений на зароблянні грошей. Якщо в цінностях компанії є донесення чогось більш вагомого, тоді нативка дуже класно працює на репутацію. Тому не мовчіть, взнавайте, хто ваша цільова, що вона читає, і не шкодуйте грошей на нативку. На неї не можна шкодувати, бо це те, що люди скажуть завтра про вас», – наголосила Катерина Пекна.

Компанія «Дмитрук» з великими затратами запустила два великих виробництва: кабаноси і традиційні м’ясо-ковбасні вироби. Кабаноси, каже Катерина, «це як найулюбленіша дитина чи дружина, це той продукт , в який ми вкладаємо і який розвиваємо, і заради якого працюємо з нативними проєктами».

За словами PR-менеджерки компанії «Дмитрук», бренд дорівнює репутації компанії, вона дорівнює цінностям компанії і її транслювання.

«Ми не можемо виходити на національний рівень і писати про бренд, якщо це не відповідає цінностям вашої компанії. Це неприпустимо. Ви повинні самі зрозуміти, хто ваша цільова аудиторія, що вона читає, що ви готові їй дати, наскільки воно синхронізовано з тим, як ви працюєте та живете. А потім, виходячи з того, щось їм розповідати», – поділилася Катерина Пекна.

Компанія «Дмитрук» зараз є в тому положенні, що до них самі приходять і пропонують написати.

«Традиційна реклама бісить і, зокрема, нас теж. Якщо ми обираємо якесь медіа, то воно має ідеально синхронізуватися з нашою цільовою аудиторією. Вони мають його читати постійно, а не один раз», – зауважила Катерина Пекна.

В компанії зрозуміли, що відбудувати ковбасну категорію, адже її не було на ринку України, вони могли тільки тоді, коли продукт буде доступним фізично й ментально. Тобто сьогодні кожен може купити продукт від «Дмитрука» будь-де, і матиме до нього довіру. Цей критерій для компанії був визначальним.

«Поки наш відділ продажів працював з АЗС, кінокомплексами, наше завдання було зробити так, аби покупець, коли прийде в магазин, впізнав товар. Коли нам приходить матеріал від видання, я дивлюся, чи ми ним щось навчили нашого клієнта, чи подарували візуальну насолоду, адже це теж відіграє велику роль, чи ми його розважили, і чи був функціонал інтерактиву. Оскільки наш бренд динамічний, молодий, цільова аудиторія – теж молодь, то вони потребують саме цього. Ви можете обрати для себе й інші питання», – порадила PR-менеджерка компанії «Дмитрук».

Ті, хто працює в бізнесі, вважають, що їхній продукт найкращий, каже Катерина Пекна, і про нього хочуть розказати всім, аби привернути до продукту увагу. Та цього не потрібно робити, адже «нав’язлива увага до продукту шкодить. Розповідати про продукт все в одному матеріалі теж не варто, це не подіє».

Читайте також: Як у Луцьку відбувався WEST MEDIA FORUM 2019: брендам потрібні медіа


Анна МАНЮХІНА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром