Партія «Наш край» виборола право на вибори через суд

04 Жовтня 2015, 12:00
1603

Політична партія «Наш край», якій раніше відмовили у реєстрації через недотримання гендерної квоти у виборчих списках, братиме участь у виборах.

Про це стало відомо 3 жовтня, коли Волинський окружний адміністративний суд скасував рішення місцевого виборчкому про недопущення кандидатів від партії «Наш край» до участі у виборах до Волиньради.

Після відмови у реєстрації, політична партія «Наш край» подала до суду. Адже, за словами лідера волинського осередку партії Святослава Кравчука, відмова є безпідставною та не відповідає чинному законодавству, бо умова, що стосується 30-відсоткового представництва осіб однієї статі є рекомендаційною.

«Стаття 46 Закону України «Про місцеві вибори» чітко регламентує ті ситуації, коли виборча комісія має право відмовити тим чи іншим політичним силам в реєстрації. Головним суб’єктом виборчого процесу є виборець. І я дуже б хотів би щоб саме виборець визначився з присутністю нашої політичної сили в обласній раді», – запевняє лідер партії.

Тож, за рішенням суду, «Наш край» братиме участь у цьогорічних виборах до органів місцевого самоврядування. Також суд зобов’язав обласну виборчу комісію прийняти рішення про реєстрацію кандидатів від «Нашого краю».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024