Луцьким школярам подарували флікери

29 Листопада 2019, 10:40
1891

Луцьким учням школи №2 подарували флікери у формі брелків, наклейок, браслетів, а також світловідбивних жилетів.

За словами директора Василя Грищука, майже половина учнів, а це понад 400 дітей, навчаються у другу зміну, – інформує Патрульна поліція Волинської області.

Відповідно, дітям такі предмети просто необхідні, аби вони могли бути помітнішими для водіїв у темну пору доби, повертаючись пізно додому.

Флікери придбали і подарували представники Konsulat Generalny RP w Łucku в рамках Ініціативи «Світлодіти».

«Ще з радянських часів у нас тягнеться негативна традиція не дотримуватись правил дорожнього руху, мовляв, це щось на папері, що нас не стосується. Суспільство не говорить, що ці світловідбивні елементи потрібно носити. Поліція втілює дуже багато проектів, щоб говорити про це, інформувати. Але важливо, що ми, громадськість, поліція та консульство, об’єднались та доносимо інформацію про важливість флікерів», – сказав координатор ініціативи «Світлодіти» Віктор Грисюк.

Громадський активіст додав, що робили цей проект, аби максимально зацікавити діток.

Директор школи Василь Грищук подякував за подарунки меценатам. Розповів, що в другу зміну навчається 14 класів.

«Поруч – дуже завантажені транспортом вулиці – Львівська та Володимирська. Нещодавно трапилась летальна ДТП, де померла учениця школи. Тож безпека дітей на дорогах – це пріоритетне питання для адміністрації. І я буду щасливий, коли наші діти повертатимуться додому здоровими й неушкодженими», – сказав Василь Адамович.

Читайте також: «Вболіваю за безпеку на дорогах»: лучанка купує та безплатно віддає світловідбиваючі браслети.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром