Звільнили двох Народних артистів України. УТОЧНЕНО

28 Листопада 2019, 18:34
Таїсія Литвиненко та Федір Стригун 6120
Таїсія Литвиненко та Федір Стригун

Звільнили двох Народних артистів України Федора Стригуна та Таїсію Литвиненко.

Про це написали на сторінці Волинський академічний український облмуздрамтеатр ім. Тараса Шевченка.

«Шановна театральна громадо України.
Звертаємось до всіх, кому не байдужа доля українського театру.
Повідомлення про звільнення Народного артиста України Федора Стригуна та Таїсії Литвиненко з театру – подія, що примушує здригнутися і з величезною тривогою задуматись над цією історією.
Ці люди – епоха в українському театрі.
Ці люди – історія українського театру.
Ніхто не сміє чіпати цих велетнів сучасного театру. Приберіть всі свої закони недолугі і смішні і усвідомте свій ганебний вчинок», – йдеться у дописі.

За інформацією Galinfo, дирекція Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької повідомила в листах Федору Стригуну, що не буде продовжувати з ним контракт. В надісланих листах, контракт Федора Стригуна завершується 14 грудня 2019 року, йому пропонують оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, оскільки новий контракт укладено не буде. Таїсії Литвиненко запропонували перехід на 0,5 ставки, або контракт, який завершується 29 грудня 2019 року, не буде продовжено.

Лист адміністрації театру
Лист адміністрації театру

Лист адміністрації театру
Лист адміністрації театру

Довідка:

Федір Стригун – український режисер та актор. Народний артист України, художній керівник, режисер-постановник Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької, професор, завкафедрою режисури Львівського національного університету ім. Івана Франка, академік Національної академії мистецтв України (2017), голова західного відділення Спілки театральних діячів України, голова Львівського міжобласного відділення НСТД України. Член Комітету Національних премій України ім. Т.Шевченка з  вересня 1996 року по жовтень 2001 року.

Таїсія Литвиненко – народна артистка України, артистка Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. Закінчила Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого, 1957 рік (курс заслуженого діяча мистецтв УРСР Івана Івановича Чабаненка). Після закінчення інституту з 1957 по 1959 роки працювала в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка (сучасна назва), з 1959 по 1965 роки – у Запорізькому українському музично-драматичному театрі (нині – імені Володимира Герасимовича Магара). У 1965 році разом з Федором Стригуном переїхала у Львів, у театр імені Марії Заньковецької. Крім акторської та режисерської діяльності, Таїсія Йосипівна є доцентом кафедри театрознавства та акторської майстерності Львівського національного університету імені Івана Франка.

Читайте також: Показали, якими були актори луцького театру 100 років тому.

Коментарі
28 Листопада 2019, 22:29
Не постіть дурню!!!!!!!перевіряйте факти! Це про Львівський театр! Стригун у Луцьку не працює!!!!
28 Листопада 2019, 23:34
Це Львівський театр Заньковецької ,факти треба перевіряти...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром