Почесний громадянин Луцька став лауреатом премії імені Ернеста Хемінгуея

03 Січня 2017, 15:25
2098 Джерело: Волинська правда

Українського письменника, почесного громадянина Луцька та Волині Василя Слапчука відзначили у номінації «за творчість, що єднає народи».

За поданням президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України, заступника головного редактора газети «Деснянська правда» Сергія Дзюби, троє видатних письменників стали лауреатами міжнародної нагороди – премії імені Ернеста Хемінгуея (Канада) – пише «Буквоїд».

Зокрема, лауреатами стали Василь Слапчук (Україна), верхньолужицький письменник Бенедикт Дирліх (Німеччина) та Роллан Сейсенбаєв (Казахстан). Їх відзначено у номінації «Країни і континенти» – «за творчість, що єднає народи».

Засновники цієї престижної відзнаки – канадське видавництво «Litsvet» і відомий журнал «Новий Світ» (головний редактор – письменниця, сценарист і кінокритик Олена Жукова, заступник головного редактора – письменник та публіцист Михайло Співак). Раніше твори лауреатів і рецензії на них оприлюднили в журналі «Новий Світ» й отримали схвальні відгуки читачів та літературознавців.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром