Вартість проїзду у луцьких маршрутках таки збільшиться

03 Січня 2017, 11:02
6194

Збільшити вартість проїзду у громадському транспорті Луцька, зокрема у маршрутках, планують у 2017 році.

Про це розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев у програмі «Відкрите місто», інформує Конкурент.

Зі слів Яковлева, тариф у три гривні (теперішня ціна проїзду у маршрутках, - ред.) буцімто вже не може забезпечити нормальну роботу громадського транспорту.

«Три гривні – це вже не той тариф, який дає можливість нормально працювати громадському транспорту в Луцьку», – зазначив Тарас Яковлев.

На скільки саме зросте тариф – питання на сьогодні ще відкрите. Нагадаємо: перевізники вимагають встановити тариф 5 гривень за поїздку.

«Я думаю, там є частина витрат, які ми можемо переглянути, і будемо з цього приводу з ними (перевізниками, – ред.) ще дискутувати. Там є певні дискусійні речі, які достатньо серйозно вливають на формування тарифів. Навряд чи цей тариф буде 5 гривень. Може, теоретично, цей тариф зрости до 4 гривень, – розповів заступник міського голови. – Я не буду це стверджувати на 100%, тому що на сьогодні розрахунки тарифу вартості проїзду були надані офіційно перевізниками в Луцьку міську раду, зараз фахівці міської ради здійснюють моніторинг і перевірку правильності формування розрахунків, по результату яких ми будемо приймати рішення».

Нагадаємо, перевізники вимагають підвищення вартості квитка у маршрутках Луцька до 5 гривень вже під час найближчого засідання виконкому. У випадку відмови – обіцяють зупинити роботу усього транспорту у той же день, що може спричинити в місті транспортний колапс.

Зі слів Тараса Яковлева, лучани мають платити за те, щоб послуга надавалась якісно та безпечно.

Натомість Яковлев запевняє, що навіть підняття цього тарифу не буде говорити про розвиток галузі. Це буде лише покривання поточних витрат, що буде просто давати можливість нормально виконувати договори на перевезення. Це не дасть можливості придбати нові автобуси або якимось чином модернізувати їх.

Коментарі
03 Січня 2017, 22:28
А у кого вимагати якості надання послуг перевезення?!!!! Маршрутки їздять не по графіку, грають у перегонки з конкурентними реййсами, не зупиняються на зупинках обганяючи попередню маршрутку, у салонах брудно, холодно, зламані сидіння, дверей під час руху забувають закривати, травмують пасажирів!!!!! Контролю виручки з боку державних органів НЕМАЄ!!!!!! Нехай садять кондуктора, видають квитки і обліковують виручку, з якої нехай сплачують податки!!!!!!
03 Січня 2017, 23:42
А що це за умови цілому містові і його населенню? Хто ці перевізники - називайте конкретно. Чи це знов 2-3 місцевих мутил, які, бачте, сервіс не покращують, а отримувати прибутки хочуть? Зупиняйте рейси!!! Так вам взагалі не буде вигідно утримувати машини, які не те, що прибутку, а ще й витрат від власників потребують!!
04 Січня 2017, 02:39
Та подивіться на ті брудні маршрутки, які не миються по півроку.Які ще 5 грн? Нехай виручку свою покажуть та податки з неї сплатять.
04 Січня 2017, 09:17
Є багато підприємців в яких є комфортні автобуси для перевезень - частина нових, які простоюють. Дайте можливість працювати іншим, ті зажрались. Журналісти проведіть розслідування як збагатились власники та керівники цих фірм, які перебувають на рейсах у Луцьку і стане ясно, де діваються гроші.
04 Січня 2017, 11:07
Ну й чудово. Хай зупиняють роботу. Звичайно, перший тиждень буде хаос. А потім тролейбуси почнуть возити пасажирів, які платять, а не повітря чи пенсіонерів > ЛПЕ почне щось заробляти > з'явиться можливість розвивати електротранспорт в місті > чистіше повітря, вільніші вулиці, всі задоволені.
04 Січня 2017, 11:26
То чого хай зроблять вже як за кордоном по 2 Є....У нас же все вирішує валюта, окрім зарплат.....
04 Січня 2017, 12:21
Нехай покажуть цифри, розрахунки і т.п., що перевізникам невигідно їздити. Без цифр Яковлєв - балабол. <br/>5 грн це дорожче, ніж у Львові, який набагато більший від Луцька.
04 Січня 2017, 14:24
було б добре аби хоч тролейбуси не ставали на проміжних зупинках, Щоб проїхати кілометр треба зупинитись 5!!!! разів. Де ви таке бачили? В якому місті??
04 Січня 2017, 19:16
А Яковлєв скільки має з кожної маршрутки?
05 Січня 2017, 00:46
Маршрутки в жахливому стані, брудні, водії постійно курять!!! Спочатку нехай наведуть порядок у транспортних засобах і створять комфортні і безпечні умови проїзду. Чому їх ніхто не контролює? Не перевіряє стан маршруток????
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром