У Луцьку безкоштовно покажуть сучасне польське кіно

27 Листопада 2019, 14:55
Фото ілюстративне 1498
Фото ілюстративне

В рамках проекту «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» відбудеться показ стрічки «Хрещення» режисера Марціна Врони.  

Захід відбудеться 2 грудня, о 18:30 у  кінотеатрі Multiplex розважального центру «Промінь». Вхід вільний. Про це інформують організатори. 

Захід розпочнеться зі вступної лекції представника Центру кінокультури «Zorza» (Холм, Польща) Пьотра Стемальщука. Після перегляду відбудеться обговорення фільму, під час якого кожен зможе поділитися враженнями від побаченого.

Сюжет розгортаться навколо хлопця з провінційного Тарнова Міхала, який змушений тікати до столичної Варшави. У великому місті з красивою дружиною Маґдою та новонародженим сином він веде ззовні ідеальне життя.

Міхал має все, про що можна мріяти: нову сім’ю, власний бізнес та розкішну квартиру на останньому поверсі сучасного житлового будинку. Спокій порушує поява Янка – приятеля з давних років, котрий згодом має стати хресним батьком їхньої дитини. Перша зустріч Маґди і Янка є досить напруженою. Спільне минуле друзів приховує небезпечну таємницю.

Міхал пропонує Янкові роботу в своїй фірмі, яка виготовляє вікна. Приятеля ж більше притягує таке життя, яке Міхал колись провадив, ведучи бізнес з Грубим, перед яким тепер має борг. Він ділиться з Янеком своїм планом, згідно з яким приятель повинен зацікавитись його дружиною та заопікуватись дитиною. Маґда не знає що відбувається, вона є лише частиною гри, правил якої не знає. Атмосфера вдома стає дедалі напруженішою. На початку все йде за планом, але Міхалу важко погодитись з тим, що відбувається. Він щораз частіше залишає Маґду саму з Янеком, щораз частіше виходить з дому. Вона ж відчуває небезпеку, але не знає як їй запобігти. Янек зустрічається з Грубим. Наближається день хрещення, в якому Янек буде змушений прийняти рішення, наслідки якого закарбуються в ньому назавжди.

Показ відбудеться польською мовою з використанням субтитрів українською.

Довідково: Проект «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» впроваджується за аналогією до дискусійних кіноклубів, які з 1956 року діють в Польщі. Формат події передбачає 3 складові: коротка лекція від кінокритика, представника знімальної групи про режисера і процес та контекст створення стрічки, перегляд картини польською мовою з використанням субтитрів українською, дискусія. Реалізує проект Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. Як організатори Дискусійного кіноклубу в Луцьку та волонтери до проекту долучені студенти-полоністи Факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки та ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль». Українські субтитри надає Польський інститут в Києві.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром