«Луцький зоопарк добре готовий до зимового відвідування», – директорка підприємства

02 Січня 2017, 18:24
5989

Багато вольєрів у Луцькому зоопарку засклені, тому навіть узимку відвідувачі можуть поспостерігати за екзотичними звірами.

Про йдеться в інтерв’ю з директоркою комунального підприємства Людмилою Денисенко на сторінках газети «Луцький замок», – пише «Волинь Рідна».

Людмила Денисенко
Людмила Денисенко

«Раніше на зимовий період в експозиції залишалися тільки ті тварини, які можуть зимувати. А нині навіть за екзотичними птахами – пеліканами – можна поспостерігати взимку. Відвідувачі не бачать лише 10% експозиції. Ми повноцінно працюємо, незалежно від пори року», – розповідає Людмила Денисенко.

Найбільш екзотичні тварини зоопарку – лемури. Батьківщина тварин – Мадагаскар. Зимують вони в будиночку, у якому підтримується стала температура – 18-20 градусів тепла.

Лемури вперше з’явилися у зоопарку в 2016 році. Також минулого року до звіринця прибули носухи, песець, рись, чорнобурки, ведмеді, поні й валлійсь­кі кози.

Є у планах зоопарку і поповнення експозиції.

«Одним із досягнень цього року є те, що Луцький зоопарк приєднався до єдиної системи зоопарків світу (Species360 – міжнародна система інформації видів). Ми вже повноправний член цієї організації. Будемо вводити в єдину базу даних інформацію про усіх наших тварин. Переглядаємо експозиції інших зоо­парків, щоб знати, кого із тварин можна взяти на обмін. Нас цікавлять капібари (водосвинки) та сурікати. Ось Варшава відгукнулася із пропозицією. Те, що з нами спілкуються зоопарки з інших областей України та з-за кордону, бачать наших тварин, дуже тішить. Через рік-два зможемо брати участь у програмах реабілітації, відновлення тварин із колекцій інших зоопарків. А раніше про наш звіринець не знали навіть в Україні», – каже директор підприємства.

Крім того, біля звіринця хочуть облаштувати кафе.

«Маємо намір облаштувати територію перед зоопарком для кафе. Звісно, що там не буде алкоголю. Також хочемо озеленити територію навколо. В нас багато квітів. Цієї осені був парад хризантем: ми висадили понад 70 кущів», – повідомила Людмила Денисенко.

Всього у Луцькому зоопарку утримують 350 особин 80-ти видів тварин.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром