«Це згвалтована техніка», – директор Луцького підприємства електротранспорту

25 Листопада 2019, 14:39
Луцькі тролейбуси 2614
Луцькі тролейбуси

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц розповів про стан справ на ЛПЕ.

Про це йшлося у понеділок, 25 листопада, під час засідання «бюджетної» комісії Луцькради, – пише ВолиньPost.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц повідомив, що підприємство отримало 59 мільйонів, із них – 22 мільйони на оплату електроенергії, 2,5 мільйона – виплату пільгових пенсій. Більшість грошей спрямували на виплату заробітної плати та податків. До кінця року необхідно відшукати ще 12 мільйонів для потреб підприємства. Натомість ЛПЕ може заробити лише 2,8 мільйона гривень за місяць.

«Ви подивіться на техніку. Я не побоюсь цього слова, це – зґвалтована техніка. 29 тролейбусів за 6 років поставили під забор», – відзначив він.

На сьогодні, стверджує Пуц, усі 44 тролейбуси виходять на маршрути і жодного не списали. До кінця року в рейси пустять ще 2 «рогаті». Утім, зауважив директор ЛПЕ, цьогоріч не ремонтували вкрай зношені контактні проводи.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль констатував, що основні причини збільшення дотацій для ЛПЕ – зростання заробітної плати та ціни на електроенергію. Окрім того, у місті надто багато пільгових категорій, зокрема, їх – понад 70 категорій, а витрати на перевезення пільговиків лягли на бюджет Луцька.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром