Луцька молодь може приєднатися до безкоштовних клубів дозвілля

25 Листопада 2019, 13:33
Молодіжний центр Волині 3877
Молодіжний центр Волині

З роками асоціації, які виникають після слова «клуб», змінюються, але звідки воно з'явилося? Назва клуб походить від англійського слова to club, одне із значень якого – «збивати докупи». Така назва пояснювалася тим, що клуби зародилися із зібрань, що фінансувалися складанням грошей (clubbing) учасників. З часом в Англії багато клубів перетворилися в закриті, куди допускаються тільки люди, схвалені іншими членами клубу. Членство в окремих клубах престижне.

На сьогодні клуби зазвичай асоціюються із дозвіллям та вже не є такими закритими. У радянський час «клубами» називали будинки культури, деякі такі «клюби» функціонують і до сьогодні. Звісно ж, на думку також приходять нічні клуби із гучною музикою та алкоголем. Якщо будинки культури вже застарілі, часто вночі танцювати не хочеться, де шукати якісне дозвілля?


Не варто сумувати та зачинятись вдома, адже існує безліч різних об'єднань людей за інтересами та хобі, а це: спортивні клуби, клуби настільних ігор, клуби нумізматів, любителів літератури й театру, кіно й мистецтва, політичні клуби, і клуби, в яких люди збираються, щоб разом провести час, пообідати, поспілкуватися тощо.

Як знайти щось для себе та приєднатись до клубу в Луцьку?

У різних просторах базуються осередки та ком'юніті людей за інтересами, наприклад у Молодіжному центрі Волині збираються різні безкоштовні клуби, до яких ви можете долучитись. Це не значить, що ви зобов'язуєтесь відвідувати кожну зустріч як на курсах, але, можливо, вам сподобається та внесете їх у свій календар на постійній основі.

Одні із найпопулярніших - це розмовні клуби іноземних мов. Окрім вже звичної англійської, про яку розкажемо пізніше, по понеділках із 18:00 до 19:00 діє «Sprachklub», де учасники спілкуються німецькою мовою на різні теми, говорять про культуру та дискутують. Зокрема, 26 листопада у середу о 18:00 відбудеться кіноперегляд Good bye, Lenin! мовою оригіналу із субтитрами, класика на тему падіння Берлінського муру та об‘єднання Німеччини.

English Speaking Club проходить щоп'ятниці о 18:00 до 19:00 та призначений для людей різного віку, які мають базовий чи середній рівень розмовної англійської мови та бажають практикувати свої навички. Під час занять у англомовному клубі учасники грають у ігри, спілкуються та обговорюють новини, події та весело проводять час!

Teens English Club для учасників віком до 18 років, проходить по понеділках о 15:30 до 16:30. Учасники переглядають та обговорюють мотиваційні спітчі від учасників TED-ED та англомовні відео. Це цікаве та не нудне навчання із іграми, енерджайзерами, де учасники працюють у командах та насолоджуються процесом.

Якщо ви маєте високий рівень володіння англійською мовою, тоді для вас підійде English Discussion Club по середам із 18:30 до 19:30. Він об’єднує учасників, які хочуть практикувати свої знання та хочуть покращити свої навички аргументації. Теми дискусійного клубу різноманітні: психологія, лідерство, творчість, музика, мистецтво та інші. Клуб веде носій мови і часто учасники клубу це «native speakers».

Якщо ви ніколи не грали у настільні ігри, запевняємо – варто спробувати. Зробити це можна на гральному клубі «Вулик», у їхній «артилерії» понад 20 ігор! Іноді вони роблять марафони на всю ніч, але зазвичай збираються по четвергам та неділям о 17:00.


Для любителів почитати також знайдеться клуб із багатообіцяючою назвою «Книгонуті». Клуб збирається раз на 2 тижні по вівторках о 17:00, їхні зустрічі тематичні: розмовляють про улюблені детективи, романи, хоррори, видавництва та організовують спільні читання улюблених книг.

Якщо ви любите не просто дивитись серіали, а задумуватись та обговорювати їх - для вас підійде кіноклуб від проєкту «Lutsk Night Cinema». Зараз обрали до перегляду легендарний мультсеріал «Аватар. Легенда про Аанга», клубу збирається у суботу та повідомляє про це у власному телеграм-чаті.

Приходьте, знайомтесь, навчайтесь та відпочивайте, отримуйте надзвичайні емоції та приємно проведений час. Нехай слово «клуб» здобуде для вас нового значення і асоціюватиметься із якісним дозвіллям та саморозвитком!

Адреса: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Градний Узвіз, 5
Адміністратор центру: +380 66 99 202 18
Ольга ЧЕПЕЛЬ
Фото: Молодіжний центр Волині 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024