Лучанка розповіла, як правильно пекти печиво з новорічними передбаченнями

31 Грудня 2016, 16:21
5605

Валерія Лабан, яка захоплюється кулінарією, розповіла про секрети приготування печива з сюрпризом.

Печиво з передбаченнями – просто, смачно, а ще це відмінна розвага для дружньої компанії, якщо його наповнити жартівливим передбаченням майбутнього – пише Таблоїд Волині.

Рецепт такого печива із сюрпризом  підказала студентка третього курсу факультету іноземної філології СНУ імені Лесі Українки Валерія Лабан.

Дівчина захопилася кулінарією ще в дитинстві. Розповідає, що все почалося з того, що мама подарувала кулінарну енциклопедію, коли їй було п'ять років. Першим, що приготувала, були «веселі жуки і гриби» з яєць та помідорів. Протягом наступних п'яти років Валерія опановувала кулінарну науку під керівництвом мами. У чотирнадцять спекла свій перший торт на замовлення, завдяки цьому заробила свої перші гроші. З тієї пори періодично пече солодощі на замовлення і намагається розвиватися у цьому напрямку. На жаль, не вдалося поєднати роботу на кухні з навчанням в університеті. Проте захоплення своє не забуває - зараз збирає матеріал для кулінарної книги та вдосконалює свої кулінарні навички вже лише як хобі.

«За весь час назбиралося близько трьохсот, серед них і моя фірмова страва - качине філе з апельсиново-медовим соусом», - розповідає дівчина.


 

Щодо печива з передбаченнями, то приготувати його доволі просто.

Всі інгредієнти під рукою: борошно (100 г), цукор (100 г), вершкове масло (~70 г), яйця (одне), ванільний цукор (чайна ложка). Для кращого смаку можна додати спеції (імбир, кориця, куркума).

Беремо яєчний білок, збиваємо до густої піни, додаємо цукор, спеції та ванільний цукор і продовжуємо збивати (ще 5-7 хв). Додаємо розтоплене масло та просіяне борошно і вимішуємо до консистенції рідкої сметани. На деко, застелене пергаментом, тонким шаром рівними кружечками викладаємо тісто і печемо при температурі 160 градусів (Цельсія) протягом восьми-десяти хвилин. Потім кожне печивко треба дістати, вкласти передбачення, надати остаточну форму і залишити охолоджуватися при кімнатній температурі.

Рекомендації:

- Передбачення краще писати олівцем на пергаменті (чорнило може розтектися)

- Краще робити все печиво однакового розміру (для рівномірного пропікання)

- Застеляти деко бажано якісним пергаментом або силіконовим килимком (інакше печиво буде важко зняти)

- При формуванні печива варто поквапитися (при падінні температури воно швидко втрачає пластичність)

- Для охолодження печиво краще складати у ємність, яка підтримуватиме форму (інакше може розгорнутися)

- Готові вироби можна прикрасити цукровою глазуррю або шоколадом


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром