У Луцьку обговорили співпрацю з Княгининівською сільською ОТГ

31 Грудня 2016, 09:11
1911

Представники луцької та княгининівської громад поговорили про те, чим можуть бути вигідними один одному.

30 грудня заступник міського голови Сергій Григоренко зустрівся з головою Княгининівської об'єднаної територіальної громади Оленою Твердохліб, щоб обговорити перспективи співпраці між луцькою та княгининівською громадами – повідомляють на сайті міськради.

Так, Сергій Григоренко зауважив, що вказані населені пункти – сусіди, тому необхідно налагоджувати дружні відносини між ними.

«Ми зацікавлені, щоб безперебійно працював полігон твердих побутових відходів біля села Брище. Сюди сміття вивозить не лише наше місто, але й Луцький, Рожищенський та частково Ківерцівський райони. Безперебійне функціонування об'єкту є дуже важливим», – наголосив він.

У свою чергу, Княгининівська сільська ОТГ зацікавлена у належному транспортному сполученні з Луцьком. Тому, вони звернулися з офіційним листом у міську раду щодо спільного вирішення цього питання. Сергій Григоренко додав, що міська маршрутка № 22 курсуватиме у село Милуші до 15 січня 2017 року. Тож досягнуто домовленості, що у січні 2017 року відбудеться засідання виконавчого комітету, під час якого розглядатимуть пролонгацію маршруту ще на три роки. Крім того, його планують продовжити до житлового масиву «Кам'янка», аби люди могли отримувати нормальні транспортні послуги.


 

Голова Княгининівської об'єднаної територіальної громади Олена Твердохліб підтвердила, що транспортне сполучення нині є найнагальнішою проблемою.

Також Олена Твердохліб наголосила, що працюватимуть спільно й з питання функціонування полігону твердих побутових відходів біля села Брище.

«Ми домовились, що спільно працюватимемо, аби полігон працював безперебійно. Зараз необхідно опрацювати усі документи, адже має відбутися перепідписання угоди. Це зумовлено тим, що раніше договір Луцька міська рада укладала з Рокинівською селищною радою. Нині ж, його необхідно переукласти з Княгининівською ОТГ», – додала вона.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що у січні-лютому 2017 року створять спільну робочу групу щодо напрацювання договорів співпраці у різних сферах з Княгининівською ОТГ, так як уже Луцьк співпрацює з Прилуцькою сільською радою.

«Ми готові співпрацювати у медичній галузі, освіті, сфері житлово-комунального господарства тощо. Зокрема, якщо мешканці цієї громади захочуть, то зможуть отримувати медичні послуги у Луцькому центрі надання первинної медико-санітарної допомоги № 3, зможемо нашими автомобілями проводити збір сміття у цих населених пунктах та багато іншого», –  зазначив Сергій Григоренко.

Він також зауважив, що попереду ще багато роботи, аби співпраця була взаємовигідною для обох територіальних громад.

А Олена Твердохліб наголосила, що громада зацікавлена у добросусідських відносинах з Луцьком. За її словами, необхідно йти шляхом компромісів. Вона наголосила, що якщо з часом мешканці обох територіальних громад виявлять бажання об'єднатися, то працюватимуть над цим.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром