У Луцьку на хабарі затримали поліцейського, який мав би боротися з корупцією

22 Листопада 2019, 13:44
У Луцьку на хабарі затримали поліцейського, який мав би боротися з корупцією 2585
У Луцьку на хабарі затримали поліцейського, який мав би боротися з корупцією

У Луцьку викрили працівника підрозділу поліції, коли він вимагав хабар за непритягення до кримінальної відповідальності. 

За іронією долі, робота оперуповноваженого полягала в тому, аби викривати корупціонерів у лавах правоохоронців. Про це інформує прес-служба ГУНП Волині. 

27-річний старший лейтенант поліції перевівся до ДВБ з кіберполіції влітку 2017 року і знову збирався повернутися до того ж підрозділу. Однак його викрили  у зловживанні службовим становищем в корисливих цілях. За вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності мешканця Волинської області за порушення законодавства у сфері комп’ютерних технологій поліцейський вимагав хабар.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження.

Спільними силами Управління Служби безпеки України, внутрішньої безпеки НПУ, ДБР та прокуратури Волинської області оперуповноваженого поліції затримали  «на гарячому».

Наразі поліцейському готують  оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. За корупційні дії йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024