Волинський письменник і журналіст представить у Луцьку книгу «моно-ложних» сповідей 

21 Листопада 2019, 10:47
Подвійний стандарт 2447
Подвійний стандарт

Волинський письменник і журналіст Віталій Клімчук презентує роман «Подвійний стандарт».

Представлення відбудеться 24 листопада о 17.00 в луцькій книгарні «Є». Про це інформують організатори.

У київському виданні братів Капранових, яке видало книгу зазначають: роман «Подвійний стандарт» Віталія Клімчука —  це книга для тих, хто цінує післясмак прочитаного, адже згодом поле для осмислення стає безмежним. Автор, який своїм романтичним стилем письма нагадує українських класиків на кшталт Миколи Хвильового, розкриває доволі не сердечний бік людської сутності.

В основі тексту – часовий відрізок, в якому Україна еволюціонує від Радянського Союзу до незалежності. Водночас прогрес в світобаченні  українців подекуди відсутній. Головний герой тексту – соціум, який через свої страхи не може (а, можливо, й не хоче) змінюватися. У книзі читач познайомиться з представниками усіх верств населення: робітником, держчиновником, священослужителем, проституткою… І дізнається, що сплітає долі цих людей міцніше за грім і блискавку.

«Подвійний стандарт» – роман у віршах, що оформлені в особисті «моно-ложні» сповіді. Ця книга істотно відрізняється від сучасних українських новинок в літературі. Та суть навіть не у подачі. Цей самобутній текст дає змогу зрозуміти витоки людської лицемірності, народженої законами сучасного суспільства. Наче лакмусовий папірець, книга  проявляє межі людської духовності та гріховності. Залишається лише одне питання: чи готовий читач на відвертий діалог (сповідь) із собою?

Довідково: Віталій Клімчук – волинський журналіст, письменник, кінематографіст, народознавець. Автор сценаріїв та режисер майже ста документальних фільмів, народознавчих видань «Празники в гості», «Ярмарок», «Зимові свята», «Сором» (народна сороміцька творчість), збірника сатири «Іменини у Горпини», книги драматичних творів для дітей «Рукавичка невеличка». Засновник першого в Україні Фестивалю приймаків, один із засновників творчої фірми «Ідея». Нині працює заступником директора Волинського обласного науково-методичного центру культури.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024