Що підготували у місті до новорічно-різдвяних свят

30 Грудня 2016, 16:11
2158

На час зимових святкувань у Луцьку відбудуться святкові заходи у закладах культури, спортивних закладах, а також благодійні акції.

Про це йшлося у вівторок, 13 грудня, під час оперативної наради у міського голови.

До новорічно-різдвяних свят на Театральному майдані традиційно встановлюють новорічне містечко, однак, цього року воно матиме дещо оновлений вигляд. Крім того, по-святковому оформлять площі та великі майдани у мікрорайонах міста та Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

 Для зручності громадян у новорічну ніч цілодобово працюватиме громадський транспорт.

 

КУЛЬТУРНІ ЗАХОДИ

Більш як 70 новорічно-різдвяних заходів підготують у закладах культури міста.

Наразі уже розпочали святкувати у бібліотечних закладах та закладах клубного типу, де відбуваються майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів, народознавчі та інформаційні години, книжкові виставки тощо. В обласній універсальній науковій бібліотеці триває реалізація проекту «Фабрика Святого Миколая».

9 січня відбудеться фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», де вертепні вистави представлятимуть колективи закладів культури, загальноосвітніх закладів, а також громадські та релігійні організації.

14-15 січня запланували етно-фестиваль «Різдво у Луцьку». Родзинкою цьогорічного фесту будуть колоритні гурти колядників з Карпат, Польщі та Білорусі. В рамках фестивалю відбудеться святково-обрядове дійство «Три празники в гості», мистецький проект «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», концерт камерного оркестру «ConMoto» музичної школи №2.

19 січня у Палаці культури відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви», а у мікрорайоні Теремно – традиційне свято «На Йордан вода цілюща».


 

СПОРТИВНІ ЗАХОДИ

Підготували лучанам і святкові спортивно-масові заходи, які організовуватимуть представники управління з питань фізичної культури та спорту.

9-11 січня в спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сіті» (вул.Карбишева, 1) 32 команди різних вікових груп з різних регіонів України боротимуться у традиційному новорічному Кубку ФК «Адреналін – 2016» з міні-футболу.

12-13 січня ковзанка «Снігова королева» (вул. В'ячеслава Чорновола, 3) прийме учасників турніру хокею з шайбою «Золота шайба» серед команд КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх».


 

БЛАГОДІЙНІ АКЦІЇ

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан наголосила, що новорічно-різдвяний цикл розпочнеться з благодійної акції «Миколай пам’ятає про всіх».

За її словами, особливу увагу приділяють і дітям загиблих учасників АТО. Цього року акціонерне товариство «СКФ Україна» виділило 120 тисяч гривень на придбання подарунків. 19 грудня у день Святого Миколая 18 дітей загиблих учасників АТО отримають велосипеди провідних марок Pride, Ranger, та 55 дітей (дітей загиблих учасників АТО та дітей з сімей інвалідів АТО) побувають на Президентській ялинці, відвідають Київський зоопарк.

Вже вдесяте пройде благодійна акція «Фабрика святого Миколая» – «Миколай про тебе не забуде 2016» у партнерстві з ГО «Автомайдан Волині». Цього року у Палаці учнівської молоді 250 дітей отримають подарунки, які надійшли від небайдужих лучан та сформовані волонтерами – помічниками Святого Миколая.

Крім того, цьогоріч Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкриває майстерню «Різдвяна феєрія». Впродовж січня запрошуватимуть дітей на майстер-класи, арт-зони та хвилинки творчості. Діти виготовлятимуть новорічно-різдвяну атрибутику, займатимуться миловарінням та художнім розписом.


 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром