Цьось отримав перемогу у першому турі виборів ректора СНУ

21 Листопада 2019, 08:35
2122

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки завершилось голосування на виборах ректора.

За результатами першого туру виборів перемогу здобув уродженець Любохин Анатолій Цьось, але жоден із кандидатів не набрав 50% голосів, тому буде другий тур, повідомляє ВолиньPost.

Відомо, що загалом проголосувало 1106 виборців із 1219. Це викладацький склад університету, а також адміністративні працівники вишу та студенти відповідно до квоти.

У першому ж турі Анатолій Цьось набрав 518 голосів. Ігор Коцан, який до цього часу очолював виш, набрав суттєво менше – 328 голосів.

На третьому ж місці за кількістю голосів опинився декан факультету історії, політології та національної безпеки, доктор історичних наук, професор кафедри нової і новітньої історії України Анатолій Шваб. За нього проголосували 98 виборців.

Нагадаємо, загалом було 7 претендентів на посаду ректора найбільшого вишу Волині. Це, зокрема: доктор юридичних наук, професор Олександр Колб, чинний ректор Ігор Коцан, завідувач кафедри міжнародних відносин і регіональних студій, доктор географічних наук, професор, ексдружина Ігоря Коцана Наталія Коцан, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Тереза Левчук, перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку Анатолій Цьось, декан факультету історії, політології та національної безпеки, доктор історичних наук, професор кафедри нової і новітньої історії України Анатолій Шваб, доцент кафедри культурології та менеджменту соціо-культурної діяльності Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Віктор Шостак.

Найменше голосів набрав Віктор Шостак (11 голосів), Олександр Колб - 23, Тереза Левчук - 52, Наталія Коцан - 58.

За жодного кандидата не проголосували 9 людей із тих, що прийшли зробити свій вибір.
 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024