У Луцьку демонтуватимуть об’єкти, які розмістили з порушеннями

20 Листопада 2019, 11:11
У Луцьку демонтуватимуть об’єкти 2014
У Луцьку демонтуватимуть об’єкти

В обласному центрі Волині демонтовані тимчасові споруди, малі архітектурні форми, конструкції перевозитимуть на майданчик для тимчасового зберігання та передаватимуться відповідальній особі на зберігання.

Рішення «Про проєкт Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території Луцької міської територіальної громади на 2020 рік» прийняли під час засідання виконкому 20 листопада. Йдеться на сайті Луцької міської ради.

Таке рішення прийняли тому, що сьогодні в Луцьку розміщено безліч незаконно встановлених тимчасових споруд, малих архітектурних форм та різноманітних конструкцій: кіосків, літніх майданчиків, гаражів, сараїв, парканів, обмежувачів руху автотранспорту тощо.

Ці об’єкти видаватимуть власнику або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання. Якщо власник споруди протягом 90 календарних днів не звернеться до департаменту муніципальної варти, або не здійснить заходів щодо її повернення, таку споруду утилізують, тобто здадуть на металобрухт. Кошти від утилізації перерахують на цільовий фонд бюджету Луцької міської територіальної громади.

«Зовнішній вигляд таких об’єктів нерідко створює непривабливий, захаращений вигляд території міста. Дуже часто вони розміщені хаотично на зелених зонах, тротуарах, спортивних та дитячих майданчиках, інженерних комунікаціях та створюють суттєві незручності для мешканців Луцька. Власники таких споруд не сплачують жодних коштів до бюджету за користування земельними ділянками. Досить часто департамент муніципальної варти розглядає скарги підприємств, установ, організацій та громадян, які пов’язані із незаконним розміщенням різних споруд та конструкцій, що є показником та індикатором актуальності цієї проблеми», – пишуть на сайті Луцькради.

Демонтовані металеві паркани, огорожі, стовпці, запірні планки, шлагбауми, юніпаркери тощо здаватимуть на металобрухт протягом 15 днів з дати демонтажу, оскільки такі об’єкти зберігати тривалий час недоцільно.

З метою зменшення навантаження на бюджет міської територіальної громади та у зв’язку з відсутністю потреби зберігати дерев’яні сараї, дерев’яні паркани, такі об’єкти можуть перевозити після демонтажу на сміттєзвалище.

Окрім цього, рішенням передбачається зобов’язати ОСББ дбати про закріплену за ними територію, не допускаючи розміщення таких об’єктів.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024