Луцьк: скільки грошей витратять на покупку житла для дітей-сиріт

20 Листопада 2019, 11:30
1708

Цього року для Волині із Державного бюджету виділили 10,5 мільйона гривень сувбвенції на покупку, будівництво та ремонт житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

З них 5,1 мільйона гривень розподілили для будівництва житла для дитячого будинку сімейного типу у місті Рожище.  Наразі уже розпочато роботи з будівництва. Сума призначень для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа становить 5,4 мільйона гривень, повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Результати використання субвенції обговорили на селекторній наради  під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України Олега Коваля. Участь у відео-нараді взяла заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

За словами Світлани Євтихівни, на Волині немає проблемних моментів, пов’язаних із використанням наданої субвенції з Державного бюджету.

«На сьогодні погодили пропозиції 14 адміністративно-територіальних одиниць щодо надання їм субвенції з Держбюджету для придбання житла або виплати грошової компенсації. Усі діти, відповідно до черговості перебування на квартирному обліку, повідомлені, написали заяви про виплату їм грошової компенсації та відкрили спеціальні банківські рахунки. Станом на 19 листопада відповідно до помісячного розпису асигнувань кошти перераховані для 10 дітей-сиріт, шістьом одержувачам уже зараховані на спецрахунки в «Ощадбанку». Зазначені кошти можуть бути використані винятково на придбання житла», – розповіла Світлана Мишковець

Також посадовиця наголосила, що для однієї дитини-сироти уже купили квартиру у місті Ківерці. Для двох дітей найближчим часом придбають житло, наразі ще оформлюють документи.

Відповідно до формули розрахунку граничної вартості житла, для виплати компенсації за належне житло чи придбання житла необхідно: по області  на одну дитину – 35 тисячі гривень, на одну дитину, що має інвалідність – 467 тисяч гривень. Для Луцька на одну дитину – 529,6 тисяч гривень, на одну дитину, що має інвалідність – 700,5 тисяч гривень.

Читайте також: Луцьк: скільки заплатили за «трав'яні» лавки

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024