Кому треба якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер

19 Листопада 2019, 10:28
3519

Власникам державних актів права власності на землю старого зразка необхідно якнайшвидше переоформити ділянку та отримати кадастровий номер.

Про це повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ГУ Держгеокадастру у Волинській області 

Мова йде насамперед про тих, хто має державний акт, виданий з 1993 до 2003 року. Він червоного кольору. І таким земельним наділам кадастровий номер не присвоювався. Кадастровий номер потрібний, аби вільно розпоряджатися власністю: дарувати, продавати, здавати в оренду, використовувати як заставу в банку. Без кадастрового номера власник ділянки фактично не має права розпоряджатися нею. 

«Державні акти на землю, отримані після 2003 року, замінювати не потрібно, адже ці дані уже вносилися у автоматизовану систему ведення Державного земельного кадастру, яка почала тоді працювати. І ділянкам почали присвоювати кадастрові номери. А власникам наділів, які мають державний акт на землю «старого» зразка варто потурбуватися про присвоєння кадастрового номера», – наголошує заступниця начальника управління державного земельного кадастру Головного управління Дежгеокадастру в області Іванна Половинко.  

Немає точно встановленої дати, до якої люди мають замінити старі державні акти. Але зробити це необхідно і якнайшвидше.  Щоб оформити кадастровий номер, потрібно звернутись до проектних організацій. Вони є у кожному населеному пункті.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром